LIGHTROOMKURS

LØRDAG 24. OKTOBER 2015

arkivering – utvelgelse – redigering – eksport – publisering – bildeshow – fotobøker

Lightroomkurs_Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_001

Lightroom er et fantastisk program med mange muligheter og finesser og du tar raskt og enkelt bildene dine til et høyere nivå uten å måtte lære deg Photoshop som er et adskillig mer krevende program. Lightroom er også en suveren rå-konverterer for deg som jobber videre med bildene dine i Photoshop. Selv bruker jeg daglig begge programmene i mitt arbeide som fotograf.

I Lightroom holder du lett oversikt over alle bildene dine i biblioteket. På kurset går vi gjennom fremkalling og redigering, eksportering, bildeshow med musikk og produksjon av de fineste fotobøker direkte linket til www.blurb.com. Vi går også gjennom formater, publisering på nett og sikker arkivering av bilder. Sikker arkivering er svært viktig i en tid med teknikk i rask endring.

Det blir stadig mer vanlig å retusjere portrettene og i Lightroom 5 og nyere er dette mulig. Vi gjør dette sammen, på det samme bildet og med fokus på et naturlig resultat. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, toneringer, oppskarping hvordan legge fokuset i bildet m.m.

Lightroom har mange innebygde presets og jeg har samlet linker til en del fine, gratis presets som dere får i forkant av kurset. Vi vil også gå gjennom hvordan vi lager våre egne presets, også for hud-retusj.

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Kurset holdes kl. 9 til 18 i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård, Gjettumveien 121 C (ovenfor Sandvika). Kursavgift kr 1750 inkluderer kaffe/te og fyldig kursmateriell (skoleelever, studenter og tidligere kursdeltagere kr 1450).

Du må ha med egen laptop med Lightroom installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Undervisningen foregår på storskjerm og i Lightroom CC/6. Gratis prøveversjon kan lastes på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

PÅMELDING & KANSELLERING Ved evt. avlysning refunderes kursavgiften. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift.

Lurer du på noe? KONTAKT MEG HER

Hjertelig velkommen på fotokurs i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum – jeg deler alt jeg kan med dere!

 

FOTOGRAF ANNE HELENE GJELSTAD

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS I BÆRUM, IKKE LANGT FRA SANDVIKA, OSLO OG ASKER