MENU

Kurs i Lightroom – redigering av portrett

Som mange vet liker jeg det naturlige lyset aller best – det gir så flott stemning og feeling i bildene syns jeg. Men det naturlige lyset kan også være flatt og litt dødt, særlig på tampen av dagen som her. Jeg fotograferer alltid i rå-format og mitt Nikon D5 er eksepsjonelt bra på høy ISO så her hadde jeg mye å jobbe med selv om bildet rett fra kamera er heller tamt og dødt.

Redigeringen i Adobe Lightroom Classic tok meg bare noen små minutter. Jeg jobbet med contrast, shadows, whites og blacks. Og jeg la på en veldig forsiktig noise reduction som ikke ødela detaljene i bildet, noe noise reduction lett kan gjøre om det brukes på feil måte. Jeg la også på en kantoppskarping.

Tonene i bildet endret jeg i HSL-panelet og for å få frem himmelen slik jeg ønsket brukte jeg en gradient med range-mask slik at jeg kun jobbet med blåfargen.

Bildet er tatt Nikon D5, Nikkor 105 mm f1.4 på f2.8, ISO 2000 og 1/1000 sek

I samarbeid med Interfoto holder jeg to-dagers kurs i Adobe Lightroom Classic CC. Her deler jeg alt jeg kan om programmet og viser hvordan jeg redigerer forskjellige typer bilder. Vil du lese mer om dette, klikk HER