MENU

Workshop i Fine Art portrett

FINE ART PORTRETTKURS I SAMARBEID MED INTERFOTO

STYLING, MAKEUP, LYSSETTING, FOTOGRAFERING & REDIGERING
Søndag 4. & mandag 5. november 2018

I samarbeid med Interfoto har jeg på oppfordring laget en helt ny workshop i fotografering og redigering av Fine Art portretter. Jeg viser deg hvordan jeg poserer modeller og velger styling, og jeg viser lyssetting og redigeringsteknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte portretter. For meg er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft og jeg er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Lightroom Classic og Adobe Photoshop. Ønsker du grunnleggende og/eller viderekommende opplæring i Photoshop, ta en titt HER

SØNDAG Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er egentlig et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av mine Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen min frem til de ferdige bildene. Jeg viser hva jeg har gjort, hvilke teknikker jeg har brukt og hva jeg ønsker å uttrykke. Som mange vet er jeg også utdannet klesdesigner med 25 års erfaring i faget før jeg tok ny utdanning til fotograf. For meg faller derfor styling og fargebruk helt naturlig og jeg vil også snakke om hvordan vi kan bruke dette som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte.

Jeg vil vise hvordan vi kan lage våre egne bakgrunner og endre disse i Photoshop, hvordan fotografere teksturer og søke dem opp på nettet. Jeg vil snakke hvordan og hvorfor jeg bruker teksturer i Fine Art portrettene mine.

Etter lunch kommer våre to flotte modeller og en av våre mest anerkjente stylister; superhyggelige Corinne Alice som jeg har jobbet med mange ganger. Hun vil tipse oss om gode produkter og vise hvordan vi legger makeup for foto på modellene på en måte som er lett for oss å gjennomføre selv senere. Vi sørger selvsagt for flott styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir enda mer personlige.

Det er viktig å lære seg hvordan lyset oppfører seg. Selv liker jeg jo aller best å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som jeg intuitivt søker. I november er det jo ikke så mye dagslys, så i våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset både ved bruk av ledlys og vanlige studiolamper og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av reflektor inngår selvsagt i begge settinger. Og ikke minst; Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth blir med oss under fotograferingen og sørger for at vi får det aller beste lyset på enklest mulig måte.

Hjemmelekse: 1. Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet. 2.  Å fotografere og/eller lage noen egne teksturer i Photoshop.

MANDAG Jeg redigerer et av mine bilder fra workshopen og viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Deretter går vi gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. De siste timene jobber deltakerne med sine egne bilder og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

Bildene over av flotte Ida er før og etter redigering og viser noen av teknikkene vi vil gå gjennom i Photoshop.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kursavgiften er kr 6500 og inkluderer innføring i makeup for foto med stylist Corinne Alice, to flotte modeller, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions, rabattkoder på redigeringsverktøy, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen. Kurset holdes søndag 4. og mandag 5. november kl. 9 – 17 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Undervisningen i redigering foregår på storskjerm og i Photoshop CC 2018 og Lightroom Classic CC. Du må ha med egen laptop. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus. Ta gjerne med en portrett-linse som 50 mm, 85 mm og 105 mm om du har.

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 10. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Send din påmelding på e-post til Karen Norton hos Interfoto. Karen trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

FLERE FINE ART PORTRETTER  finner du på HER og referanser fra andre som har vært på kurs hos meg finner du HER

Hjertelig velkommen på kurs i fotografering og redigering av Fine Art portretter – jeg deler alt jeg kan med dere!