Oslo | Bærum | fotograf | fotokurs bio picture
  • HEI OG VELKOMMEN TIL MIN BLOGG!

    Jeg er fotograf med fotostudio på idylliske Gjettum Gård i Bærum, bare fem minutter fra Sandvika. Det er kort vei til Oslo og Asker og T-banen stopper rett nedenfor studio. Jeg tilbyr også fotokurs og privatundervisning i portrettfoto, Photoshop og Lightroom Classic hvor jeg deler alt jeg kan med deltakerne.

    Som portrettfotograf søker jeg å få frem det indre og ta bilder som betyr noe, både for dem som blir avbildet og for dem som betrakter. Spesielt godt liker jeg å fotografere konfirmanter, barn og ungdom. De er så ærlige foran kamera, ser rett inn i linsa og viser oss at det er godt nok å være akkurat den vi er. Jeg er også kommersiell mote- og reklamefotograf og arbeider hele tiden med mine egne fotografiske kunstprosjekter. Hjertelig velkommen til fotografering og fotokurs på Gjettum Gård hvor det også flotte uteområder, perfekt for å ta stemningsfulle utebilder året rundt!

KURS I PORTRETTFOTOGRAFERING

KOMMUNIKASJON – POSERING – FOTOTEKNIKK – LYSSETTING – REDIGERING

Oslo-Bærum-fotokurs-portrettkurs-kurs-Lightroom-Photoshop-Anne-Helene-Gjelstad

21. – 22. september

Dette er et to-dagers kurs for deg som ønsker å lære å ta bedre portretter, enten du er nybegynner eller har fotografert en del. Kurset holdes i mitt hyggelig studio på Gjettum Gård lørdag kl 9 – 18 og søndag kl 10 – 17. Gårdens vakre omgivelser har mange fine baktepper for portrett. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene!

Vi ser på mange forskjellige typer portretter og hvordan disse er blitt til. Hva forteller bildene og hvilken historie ønsker du som fotograf å fortelle? Vi jobber med posering og kommunikasjon, fototeknikk og lyssetting. Og vi går gjennom masse nyttig teori: Hvordan stille inn kamera, hvordan fokusere og valg av linse til forskjellig typer portretter. Vi går også gjennom lagring, bildeformater og arbeidsflyt. Og vi jobber med kreativ fototeknikk for å skape unike bilder rett i kamera.

LØRDAG starter vi dagen med gjennomgang av teknikk og vi ser på bilder deltakerne har tatt tidligere. Dette kan være bilder du er fornøyd med, og bilder du ikke er så fornøyd med slik at vi kan se på potensialet i disse. Undervisningen foregår i plenum på storskjerm i studio. Det er alltid et hyggelig, konstruktivt læremiljø på mine kurs så ingen ting å være redd for. Etter lunch kommer våre to flotte modeller og vi jobber i grupper i forskjellige settinger både inne og ute. Det er viktig å lære se å se lyset! Selv liker jeg aller best å jobbe med naturlig lys, ute i ‘det store studio’. Her jobber vi med refleksskjerm som gir et vakkert lys. Vi jobber også med naturlig lys inne i studio, og her lyssetter vi også med ledlys og studiolamper/blitz. Hjemmelekse: Å velge ut 2-3 av de beste bildene for gjennomgang søndag.

SØNDAG går vi gjennom deltagernes beste bilder og ser på evt. forbedringspotensial. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, toneringer, oppskarping og hvordan legge fokuset i bildet m.m. Undervisningen foregår i Lightroom på storskjerm. Jeg viser også eksempler på etterbehandling av bilder i Photoshop og forteller om prosessen min og hva jeg vektlegger for forskjellige typer bilder og oppdrag.

 

KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE VIDEO

kurs portrettfoto oslo bærum

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Du trenger ikke avansert speilreflekskamera, men kameraet ditt bør ha muligheter for manuelle innstillinger og du må beherske de viktigste funksjonene. Les gjennom brukerhåndboka og ha den med. Du trenger PC til utvelgelse og levering av bilder lørdag kveld, og du trenger ikke å ha med PC på kursdagene. Veibeskrivelse finner du HER

PÅMELDING & KANSELLERING Kursavgiften er kr 4950 og inkluderer kursmateriell og modeller samt kaffe/te, kjeks og frukt. Maksimumsantall er 8 og din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

MER OM PORTRETTKURSET mitt finner du HER og referanser fra andre som har vært på kurs hos meg finner du HER

Send din påmelding på e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com. Jeg trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Lurer du på noe? KONTAKT MEG HER

Hjertelig velkommen på fotokurs i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum – jeg deler alt jeg kan med dere!

 

Del på Facebook|Tweet post|Send til en venn|83,101,110,100,32,109,101,103,32,101,110,32,101,45,109,97,105,108liam-e ne gem dneS

Dette bildet av flotte Ida Kristine er fra mitt Fine Art portrettkurs som jeg holdt i samarbeid med Interfoto høsten 2018. Med på kurset var også Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth som sørget for at vi fikk det aller beste lyset samt den dyktige stylisten Corinne Alice som lærte oss å legge makeup for foto på en enkel måte og som reduserer etterarbeidet.

[before-after]

fine-art-portrett-photoshopfine-art-portrett-photoshop

Bildet er tatt i studio med led-lys som illuderer naturlig lys som for meg er det aller fineste lyset. Led-lyset er konstant så jeg ser akkurat hva jeg fotograferer. Og jeg kan bruke stor blenderåpning og gjennom dette skape de myke, maleriske portrettene jeg liker så godt. Bildet er tatt med Nikon D5 og Nikkor 24-70 mm f2,8 linse på 65 mm og f3.2, ISO 640 og 1/125 sek. Bakgrunnen en enkel pop-up bakgrunn med litt struktur.

Jeg begynte redigeringen i Adobe Lightroom Classic før jeg åpnet bildet i Adobe Photoshop. For en bedre komposisjon rettet jeg opp og croppet bildet litt. Jeg retusjerte hud, hår, blomster og påkledning og brukte Liquify and Warp for å forme det draperte stoffet som utgjør påkledningen hennes. For å forsterke det maleriske la jeg på forskjellige teksturer og effekter på bakgrunnen.

Photoshopfilen min består av mange justeringslag. Huden har jeg redigert med Frequecy Separation og Dodge & Burn, og jeg jobbet for å få frem lys og glød i øynene hennes. Jeg har brukt Curves, Hue/Saturation, Color Balance, Photo Filter, Black & White, Gradient Map, Selective Color samt flere Color Fill lag. Jeg har også jobbet med toneringer i Exposure X4 fra Alien Skin slik jeg pleier med Fine Art portrettene mine.

Til sist måtte jeg teste ut forskjellige fargevarianter av bildet. Akkurat dette er noe av det mest spennende i hele redigeringsprosessen!

Ved siden av fotografering og redigering er det å dele kunnskapen min med andre noe av det beste jeg vet. Her er en oversikt over vårens kurs – bli med om du kan og har lyst!

Photoshop grunnkurs torsdag 7. og tirsdag 12. mars hos Interfoto på Skøyen

Fine Art portrettkurs søndag 17. – mandag 18. mars hos Interfoto på Skøyen

Portrettkurs lørdag 27. – søndag 28. april i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Portrettkurs lørdag 11. – søndag 12. mai i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Jeg tilbyr også privatundervisning for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom og Photoshop.  Privatundervisningen tilpasses behov og nivå, enten dere kommer fra en bedrift eller du kommer alene eller med en venn eller flere.

fine-art-portrett-photoshopfine-art-portrett-photoshop

 

Del på Facebook|Tweet post|Send til en venn|83,101,110,100,32,109,101,103,32,101,110,32,101,45,109,97,105,108liam-e ne gem dneS

Dette bildet av nydelige Jacqueline er en favoritt fra et portrettkurs jeg holdt for foto-lærlingene i høst. Bildet er tatt med naturlig lys inne i mitt studio med Nikon D850 og Nikkor 105 mm f1,4 linse på f1,8, ISO 320 og 1/500 sek. Jeg har en enkel pop-up bakgrunn med litt struktur som jeg liker å bruke, og da jeg fotograferte med stor blenderåpning ble bakgrunnen på bildet myk og fin. Bakgrunnen har et stativ så den er lett å plassere, noe som gjør at  jeg lett får det vakre dagslyset som jeg aller helst vil ha og som jeg liker så utrolig godt.

[before-after]

fine-art-portrett-photoshopfine-art-portrett-photoshop

Jeg har valgt dette bildet på grunn av Jacquelines tilstedeværelse. Hun ser rett på meg og jeg har en helt spesiell kontakt med henne. Jeg begynte redigeringen i Adobe Lightroom Classic før jeg åpnet bildet i Adobe Photoshop. For en bedre komposisjon la jeg på litt bakgrunn på toppen av bildet da jeg syns det er viktig med nok rom over hodet hennes. Jeg fjernet den lille delen av armen som stakk så vidt opp over bildets nederkant og da brukte jeg Transform – Warp på delen av bildet jeg skulle endre.

Bakgrunnen var helt OK slik den var, men jeg bestemte meg ganske raskt for å legge på noen teksturer på denne da jeg ønsket å gi bildet et helt eget uttrykk gjennom en Fine Art redigering. Etter litt frem og tilbake med forskjellige teksturer valgte jeg å sette inn en dramatisk himmel i stedet, noe som ga bildet akkurat det uttrykket som jeg ønsket.

Jacqueline har merker i pannen etter vannkopper og jeg snakket med henne på forhånd om disse. Når noe er permanent er det viktig å snakke om redigeringen med den det gjelder. Jacqueline lot dette være opp til meg, og jeg hadde tenkt å la merkene være slik de er eller dempe dem forsiktig. Etter hvert som jeg jobbet med bildet og la på forskjellige justeringslag ble merkene mer og mer synlige. Dette har med lys, skygge og toneringer å gjøre og jeg endte til slutt opp med å fjerne dem da de ellers tok for mye oppmerksomhet.

Photoshopfilen min består av mange justeringslag. Jeg har brukt Curves, Hue/Saturation, Color Balance, Photo Filter, Black & White, Gradient Map, Selective Color og flere Color Fill lag. Huden har jeg redigert med Frequecy Separation og Dodge & Burn. Jeg har selvsagt også jobbet for å få frem lys og glød i øynene hennes og til sist har jeg skarpet opp bildet.

Noe av det finest jeg vet er å dele kunnskapen min med andre og jeg tilbyr derfor kurs og privatundervisning innen redigering og portrettfotografering. Her er vårens kurs – bli med da vel!

Photoshop grunnkurs torsdag 7. og tirsdag 12. mars hos Interfoto på Skøyen

Fine Art portrettkurs søndag 17. – mandag 18. mars hos Interfoto på Skøyen

Portrettkurs lørdag 27. – søndag 28. april i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Portrettkurs lørdag 11. – søndag 12. mai i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

 

Jeg tilbyr også privatundervisning for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom og Photoshop.  Privatundervisningen tilpasses behov og nivå, enten dere kommer fra en bedrift eller du kommer alene eller med en venn eller flere.

 

Del på Facebook|Tweet post|Send til en venn|83,101,110,100,32,109,101,103,32,101,110,32,101,45,109,97,105,108liam-e ne gem dneS

foto-kurs-Lightroom

Som mange vet liker jeg det naturlige lyset aller best – det gir så flott stemning og feeling i bildene syns jeg. Men det naturlige lyset kan også være flatt og litt dødt, særlig på tampen av dagen som her. Jeg fotograferer alltid i rå-format og mitt Nikon D5 er eksepsjonelt bra på høy ISO så her hadde jeg mye å jobbe med selv om bildet rett fra kamera er heller tamt og dødt.

Redigeringen i Adobe Lightroom Classic tok meg bare noen små minutter. Jeg jobbet med contrast, shadows, whites og blacks. Og jeg la på en veldig forsiktig noise reduction som ikke ødela detaljene i bildet, noe noise reduction lett kan gjøre om det brukes på feil måte. Jeg la også på en kantoppskarping.

Tonene i bildet endret jeg i HSL-panelet og for å få frem himmelen slik jeg ønsket brukte jeg en gradient med range-mask slik at jeg kun jobbet med blåfargen.

Bildet er tatt Nikon D5, Nikkor 105 mm f1.4 på f2.8, ISO 2000 og 1/1000 sek

I samarbeid med Interfoto holder jeg to-dagers kurs i Adobe Lightroom Classic CC. Her deler jeg alt jeg kan om programmet og viser hvordan jeg redigerer forskjellige typer bilder. Vil du lese mer om dette, klikk HER

 

Del på Facebook|Tweet post|Send til en venn|83,101,110,100,32,109,101,103,32,101,110,32,101,45,109,97,105,108liam-e ne gem dneS

Jeg har så lenge jeg kan huske følt meg knyttet til Skottland og vært dratt mot det fantastiske landskapet, folket og kulturen. Målet med redigeringen var å gjenskape og forsterke stemningen fra det skotske høylandet slik jeg opplevde den og slik jeg erindrer den.

Adobe Lightroom Classic CC er et fantastisk program til redigering av landskaper, toner og toneringer og dette på en enkel måte. Som du ser har rå-filen min rikelig med detaljer selv om deler nesten ser utbrent ut. Her har jeg hovedsakelig jobbet med contrasts, highlights, shadows, whites, blacks, clarity, vibrance og saturation samt noen HSL-justeringer. Jeg syns resultatet ble så fint at jeg også lagde en ny preset som jeg kan bruke på andre bilder og denne har jeg selvfølgelig kalt Scotland.

Bildet er tatt med Canon 5D mk III, 24-70mm f2.8 på 24 mm og f2.8, ISO 800 og 1/640 sek

I samarbeid med Interfoto holder jeg to-dagers kurs i Adobe Lightroom Classic CC. Her deler jeg alt jeg kan om programmet og viser hvordan jeg redigerer forskjellige typer bilder. Vil du lese mer om dette, klikk HER

[before-after]

 

 

Del på Facebook|Tweet post|Send til en venn|83,101,110,100,32,109,101,103,32,101,110,32,101,45,109,97,105,108liam-e ne gem dneS