MENU

Fine Art portretter

 

Et Fine Art portrett er et stemningsfullt portrett hvor det kunstneriske uttrykket og fotografens perfeksjon spiller en vesentlig rolle. Bildet skapes gjennom to prosesser. Først fotograferingen og deretter den kunstneriske redigeringen. I mitt hyggelige fotostudio har jeg rekvisitter og eksklusive, håndmalte bakgrunner som sammen med lyssettingen bidrar til å gi bildene et særegent, malerisk uttrykk. Mye av min Fine Art-fotografering foregår i studio, men jeg fotograferer også utendørs. Området rundt studioet på Gjettum Gård er vakkert og storslagent, og naturens veksling gjennom årstidene blir da en del av det visuelle uttrykket.

For å skape de magiske bildene trenger vi nok tid og vi trenger ro. Målet er ikke mange bilder med stor variasjon, snarere færre bilder med fokus på detaljer og stemning. Min mangeårige bakgrunn som kunstutdannet klesdesigner kommer også godt med når det gjelder styling, posering og det ferdige, kunstneriske uttrykket. Jeg setter gjerne av tid til klesskift og om ønskelig kan jeg også engasjere en stylist til hår og makeup.

Etter en grunnleggende redigering bygges bildet opp lag for lag med toneringer, teksturer og andre elementer slik at det får sitt unike uttrykk, ofte inspirert av de klassiske malerne. Her kommer den enkelte fotografs kreative visjoner, særpreg og arbeidsmetoder inn og er, slik jeg ser det, vesentlig mer enn noen kvister i håret, en fotobakgrunn med struktur og et fotofilter. For meg er dette en tidkrevende arbeidsprosess, som regel med mye testing og prøving på veien mot det ferdige resultatet. Slik kan et Fine Art fotografi gjerne sammenlignes med et portrettmaleri da arbeidsmetoden er mye av den samme og mye skjer i ferdigstillingsprosessen i Photoshop. Denne kreative delen av fotografiet er noe av det jeg liker aller best, ikke minst fordi den får frem kunstneren i meg!

For best mulig resultat må vi planlegge fotograferingen på forhånd. På visningstimen velger vi ut og avtaler redigeringen. Jeg tilpasser gjerne fargepaletten slik at bildet passer inn i miljøet der det skal henge. Bildene leveres selvsagt på høykvalitets papir som har generasjoners levetid ved innramming. Les mer om dette HER

Ring meg gjerne på 90 82 54 57 for å for en uforpliktende prat, for først når jeg vet hva du ønsker er det mulig å anslå en pris og planlegge fotograferingen.

 

Se flere Fine Art portretter i galleriene under!

 

Hjertelig velkommen til mitt fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum!