Anne Helene Gjelstad | Oslo Bærum fotograf | fotokurs, foto, kurs, portrett, Lightroom

Om Anne Helene

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS OVENFOR SANDVIKA I BÆRUM – KORT VEI TIL OSLO OG ASKER

 

fotograf-Oslo-Bærum-Anne-Helene-Gjelstad

Jeg er fagutdannet fotograf med fotostudio på idylliske Gjettum Gård i Bærum. Jeg tilbyr også kurs og privatundervisning i fotografering og redigering av bilder i Adobe Photoshop og Lightroom.

Under Fotografi 2017 mottok jeg to høythengende priser i Norges Fotografforbunds landskonkurranse – en sølvmedalje og en bronsemedalje. Om arbeidet mitt sier juryen: ‘Hun behersker det tekniske. Bildene er kreative og spennende med en lesbare historie og overlater til seerens fantasi å tolke. Fotografens kontakt med modellen gir sterke uttrykk.’ Bildet mitt  av vakre Ida Kristine ble også kåret til Årets portrett og sendte meg også til World Photographic Cup 2018 – verdensmesterskapet i fotografi som deltaker på det norske landslaget.

Jeg er også på det norske landslaget i World Photographic Cup 2019 for mitt Fine Art portrett av vake Stine som jeg ble premiert med gull for i Norges Fotografforbunds landskonkurranse 2018. Hardt arbeid gir resultater!

Min store lidenskap er å fotografere mennesker og da kanskje aller mest de vakre, ærlige portrettene. Jeg søker å få frem det indre og ta bilder som betyr noe, både for dem som blir avbildet og for dem som betrakter – de bildene som er ‘mer enn bare et bilde’. Alle fortjener å bli fremstilt på best mulig måte og dette er noe jeg etterstreber, både når jeg fotograferer og når jeg jobber videre med bildene mine i Capture One, Lightroom, Photoshop og Alien Skin Exposure X4 så de når sitt høyeste potensiale.

Særlig godt liker jeg å fotografere barn og ungdom. Jeg er også kommersiell fotograf med oppdrag for forlag, magasiner og næringsliv, og det kan du lese mer om her. Parallelt arbeider jeg med mine egne prosjekter, som Big heart, strong hands om de gamle kvinnene på de estiske øyene Kihnu og Manija. Flere egne prosjekter finner du HER

Aller helst fotograferer jeg ute i ‘det store studio’ da jeg syns naturen gir den vakreste bakgrunnen og naturlig lys de fineste bildene. På Gjettum Gård hvor jeg har mitt fotostudio har jeg nettopp dette, og her er det også røffe murvegger og et flott stabbur. Gårdens fine beliggenhet gir bildene stemninger i takt med omgivelsenes skiftninger gjennom årstidene. Jeg vet også om noen flotte steder ved sjøen vi kan dra til.

For å skape de magiske øyeblikkene og fange de beste uttrykkene trenger vi nok tid. Min mangeårige bakgrunn som klesdesigner kommer også godt med når det gjelder styling, posering og uttrykk slik at du skal ta deg best mulig ut på bildene. Jeg setter gjerne av tid til klesskift så du får akkurat den settingen du ønsker.

Mitt yrke er også min hobby, og jeg lever og ånder for fotografiet. Jeg tilegner meg ny kunnskap hele tiden og har deltatt på workshops med flere av vår tids mest anerkjente fotografer. Dette tar meg videre som fotograf og kunstner, og kunnskapen deler jeg videre når jeg jevnlig holder mine egne kurs i fotografering og etterbehandling av bilder.

Portrett av meg: Jon Skille Amundsen

 

UTDANNING & BAKGRUNN

 • Praktisk-pedagogisk utdanning HIOA (2011-13)
 • Bilder Nordic School of Photography (2007-09)
 • Workshops med vår tids ledene fotografer; Morten Krogvold, Joyce Tenneson, Mary Ellen Mark, Greg Gorman, William Ropp, Sue Bryce, Emily Soto, Lindsay Adler, Elena Shumilova, Gemmy Woud-Binnendijk m.fl.
 • Arbeidet i Mary Ellen Mark Studio i New York City (2009)
 • Statens håndverks- og kunstindustriskole avd. klær og kostymer (1978-82)
 • Eget designstudio i 25 år. Blant kundene var Hennes Majestet Dronning Sonja, norske artister, magasiner og tekstilprodusenter.

Biografi på Wikipedia

 

KUNDER & PUBLISERINGER

UNESCO, Alien Skin Software, Gyldendal Norsk Forlag, NHO, NAV, Kommunal- og regionaldepartementet, DNB, Nordea, Aibel, Bilder Nordic School of Photography, Nikon, Interfoto, foto.no, Scandinavian Photo, Bladet Fotografi, A-magasinet, Henne, Tara, KK, MadeByMe, Det Gode Liv, Allers, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Idébanken, Kunnskapssentret, by Ti Mo, Madel Products, Aurora Verksted, Christian Berner AS, Prima Omsorg, Erik Garthus AS, Sidsel Høivik, Dale Garn, PT-design, Luun, Alveland, Chamois, KA Collection, Glanz Dekor og Styling, Elvira, Nelson Garden, Advokatene Rognlien, Djønne & CO, Schjødt Advokater, Råd & Regnskap Akershus, Moment Interiør, Akasien Begravelsesbyrå, Vitomega, Mantareiser m.fl.

 

PREMIERINGER

 

SEPARATUTSTILLINGER

MY FOCUS i Fotografiens Hus; Oslo 1. – 18. desember 2011

Big heart, strong hands – a portrait of the older women on Kihnu and Manija islands; Estonia

 • Kihnu: Kihnu museum 24. april – 30. september 2011
 • Pärnu: Museum for moderne kunst 5. – 13. november 2011
 • Tallinn: Det estiske parlamentet 16. november – 15. desember 2011
 • Kunda: Kultursenteret 5. februar – 31. mars 2012
 • Narva: Narva museum på borgen Hermannsfeste 1. april – 31. mai 2012
 • Tartu: Det estiske nasjonalmuseet 7. juni – 26. august 2012
 • Rakvere: Lääne-Virumaa sentralbibliotek 5. januar – 1. februar 2012
 • Hiiumaa: Hiiumaa museum 1. desember 2012 – 10. juni 2013
 • Lääne-Viru: Väike-Maarja museum 5. oktober 2013 – 21. januar 2014
 • Mulimaa: Karksi kultursenter 1. juli 2014 – 31. juli 2014
 • Mõisaküla: Mõisaküla kulturhus 9. februar 2015 – 28. februar 2015
 • Viljandi: Viljandi Local Government 1. mars – 31. mars 2015
 • Paistu: Paistu kulturhus 1. april 2015 – 30. juni 2015
 • Saarepeedi: Saarepeedi kulturhus 5. september – 10. oktober 2015
 • Viljandi: Suure-Jaani kulturhus 14. januar – 14. februar 2016
 • Järvamaa: Imavere kulturhus 29. april – 14. september 2016
 • Paide: Paide videregående skole 22. september – 14. oktober 2016
 • Järvamaa: Aravete videregående skole 24. okt – 18. nov 2016
 • Paide: Roosna-Alliku barneskole 22. november – 16. desember 2016
 • Järvamaa: Päinurme kulturhus 20. desember 2016 – 31. mars 2017
 • Tartumaa: Nõo museum 23. juni – 6. oktober 2017
 • Tartumaa: Nõo kirke 8. november 2017 – 2. april 2018

 

SCAPES – Norwegian kids, teens & nature; vandreutstilling i Estland etter invitasjon fra Den norske ambassaden i Tallinn

 • Tallinn: Deco Galerii 11. – 29. mai 2010
 • Tõstamaa: Tõstamaa videregående skole (herregårdskole og museum) 8 juni – 30 juni 2010
 • Haapsalu: Haapsalu rådhus 3. – 31. august 2010
 • Pärnu: Villa Artis Galerii 3. september – 7. oktober 2010
 • Narva: Narva hovedbibliotek 17. – 30. oktober 2010
 • Elva: Tartu Fylkesmuseum 11. januar – 28. februar 2011
 • Hiiumaa: Kärdla kultursenter 4. – 22. mars 2011

SCAPES – Norwegian kids, teens & nature i Fotografiens Hus: Oslo 3. april – 30. april 2011

 

KOLLEKTIVUTSTILLINGER

Intangible Cultural Heritage photo exhibition i Kinas nasjonale kunstmuseum: Beijing  17. – 26. mai 2014

Oaxaca XV exhibition: Centro Fotografico Alvarez Bravo; Mexico 2011 – kuratert av Mary Ellen Mark

Zoom Norway: Ljubljana, Slovenia 2010

På en tråd: Sandvika 2009

Stå ikkje dær å frys: Oslo 2008

 

EGNE BØKER

SCAPES – Norwegian kids, teens & nature link

MY FOCUS link