MENU

Requiem

kunstfoto-fotokunst-wall-art-fine-art-photography-Requiem-Anne-Helene-Gjelstad

Requiem er en forkortelse for Requiescat In Pace som direkte oversatt betyr hvil i fred. Requiem betyr hvile på latin og et rekviem er betegnelsen på både klassisk kirkemusikk og en sjelemesse for de døde i katolsk tradisjon. Selv står jeg utenfor kirken og søker gjennom bildene mine å formidle noe annet enn det rent kirkelig. Jeg ønsker å viderebringe skjønnheten, sjelefreden og roen slik at tankene kan hvile litt og kanskje vandre til dem som har gått foran oss. Både dem vi har kjent og som vi savner, men også dem som andre har elsket og savnet dypt. Minnesmerkene fortsatt står der. Slitte av tidens tann, allikevel så utrolig vakre. Det er dette som fyller meg når jeg fotograferer på gravlundene på mine reiser. Det er hit jeg søker for å finne ro og inspirasjon og det er dette jeg tar med meg videre i bildene mine som jeg håper vil bety like mye for andre som de gjør for meg. Her er de første bildene, mange flere kommer etter hvert.

Se bildene her i galleriet!