MENU

Referanser fotokurs

 

Gina Helgerud Clausen – om Mentorprogram i portrettfoto

Tusen takk for et flott Mentorprogram Anne Helene. Jeg har allerede meldt meg på høstens samling! På Mentorprogrammet har jeg hatt fokus på egenutvikling som fotograf, noe som har resultert i at har jeg fått et mer bevisst forhold til bildene mine. Hva som er bra, og hva som kan forbedres. Anne Helene bruker mye tid på hver enkelt deltager. Hun gir kunnskapsrike og veloverveide tilbakemeldinger. Hun evner å se det som er bra i et bilde, og komme med forslag til grep som kan løfte bildene enda mer. Å delta på et mentorprogram som går over tid gjør at man også blir kjent med andre fotografer og fotoentusiaster, noe som i seg selv oppleves som verdifullt. Anne Helene er en svært dyktig kunster og fotograf. Hun har den siste tiden fått internasjonal erkjennelse for prosjektet «Big Heart, Strong Hands». Jeg føler meg privilegert som kan lære av henne. Takk igjen Anne Helene for at du deler av kunnskapen din. Gleder meg masse til å starte opp igjen til høsten!

 

Kjersti J. Knutsen Bakkelund – om Mentorprogram i portrettfoto & portrettkurs

Tusen takk for et fantastisk Mentorprogram!  Anne Helene er en fantastisk engasjert og inspirerende lærer. Hun er profesjonell og utrolig kunnskapsrik, og deler mer enn gjerne av sin kunnskap. Anne Helene er både en varm og tålmodig lærer. Hun gir ærlige og konstruktive tilbakemeldinger, noe som gjør at du utvikler deg og får ny innsikt. Jeg har lært så  utrolig mye av henne, og kommer garantert tilbake for å lære mer. Jeg kan på det varmest anbefale både Mentorprogrammet i portrettfoto og Portrettkurset.

 

Kjersti Holst – om Mentorprogrammet i portrettfoto

Anne Helene er en fantastisk lærer. Hun mestrer alle egenskaper som er med på å løfte en elev. Hun har varme, er tålmodig,  kunnskapsrik og er veldig god på å formidle alt hun kan. I tillegg gir hun av seg selv på en måte som ingen kunne forvente, men som gir studenten/eleven den tryggheten som kreves for at han/hun skal ha fullt utnytte av undervisningen. I tillegg lar hun eleven få sette tingene ut i praksis, noe som svært viktig i en læringsprosess.

 

Mariann Øvstegård – om Mentorprogrammet i portrettfoto

Tusen takk! Dette kurset har allerede gitt meg ny innsikt. Kurset har vi gjennomført på Skype, pga koronasituasjonen, og det har fungert veldig bra. Anne Helene har et godt blikk for detaljer, og hun gir meg tilbakemeldinger på fotografiene mine, som gir meg ny innsikt. Innimellom kaller hun det pirk, men det oppleves ikke som pirk, men som god kunnskapsformidling. Hva skal til for å løfte et fotografi? Det kan Anne Helene lære bort. Anbefaler Mentorprogrammet i portrettfoto på det varmeste.

 

Inger Eide Nordseth – om Mentorprogrammet i portrettfoto
Jeg har gjennom kurset så langt fått en ny forståelse for bilder. At det er viktig å finne sin egen stil og jobbe med dette. Jeg har og fått en ny måte å se bilder og detaljer i bildet på. I tillegg har jeg lært redigering av bilder i et eget photoshop kurs jeg tok ved siden av, samt noe redigering i Ligthroom. Ann Helene er veldig seriøs og dyktig  i alt hun foretar seg og ingenting overlates til tilfeldighetene. Hun har også evne til å opparbeide selvtillit hos de hun underviser, trinn for trinn, da det til tider er lett å miste motet.  Samtidig ser en også at veien til bra bilder ikke er noe quick fix. Jeg er et utpreget rutinemenneske og har godt av å bli dyttet utfor kanten. Inger Eide Nordseth, frilansjournalist og forhåpentligvis i fremtiden en ‘stjernefotograf’.

 

Bo Lindblad – om portrettkurs

Først og fremst takk for et inspirerende portrettkurs. I forkant hadde jeg store forventninger til kurset. Håpet var å sitte igjen med praktisk kunnskap og teoretisk forståelse av kunsten å lage portretter. Om jeg fikk med meg et par nyttige poseringstips på veien ville det være en bonus. Mine forventninger ble innfridd, og ikke nok med det, jeg har styrket troen på at jeg kan lage gode portretter. Alt sammen takket være din behagelige væremåte og viljen til å dele kunnskapen du besitter. Igjen, takk for et supert portrettkurs – nå gleder jeg meg til å hente inspirasjon fra boken ’Big heart, strong hands’.

 

Laila Bruun – om portrettkurs & Photoshopkurs

Dette året har jeg  fått mye fotofaglig påfyll ved å delta på tre av Anne Helene sine kurs. Først deltok jeg på workshop i portrettfotografering i mai. Dette var et flott kurs hvor vi fikk prøvd oss på modeller i nydelige omgivelser på Gjettum gård. Vi lærte morsomme og kreative teknikker både i selve fotograferingen og etterpå i redigeringen.

Så tok jeg steget inn i Photoshopens verden i høst med grunnkurs og videregående kurs. For meg fungerer det best med klasseromsundervisning når jeg begynner på noe nytt som er så komplisert som Photoshop. Da har man mulighet for å spørre og ha dialog når man ikke henger helt med eller man trenger å få utdypet et tema. Dette har gjort at jeg har fått ‘knaggene’ på plass og kan følge med på undervisningsvideoer fremover, for her må man øve! Vi fikk også et veldig bra kompendium som letter eget arbeid i ettertid, for det er mye å huske på.

Anne Helene er en svært dyktig kunstner og veldig hyggelig person. Hun kan veldig mye teknisk i og hun lærer villig vekk det hun kan. Jeg vil virkelig anbefale kursene hennes!

 

Gina Helgerud Clausen – om portrettkurs & Photoshopkurs

Anne Helene Gjelstad er inspirerende, profesjonell og kunnskapsrik. Hennes bilder er av høy kunstnerisk kvalitet, og spenner fra det nesten overjordiske vakre til det såre og følsomme. Hun har et skarpt og følsomt blikk, noe som hun klarer å videreformidle på en utrolig god måte til kursdeltakerne. Gjennom hennes tålmodige, positive  og kunnskapsrike væremåte klarer hun å få kursdeltakerne til å se detaljer i bildene sine som de ellers ikke ville ha sett. Hun behersker Photoshop til fingerspissene, og deler det hun kan på en lærerik og ikke minst inspirerende måte.

Jeg har vært så heldig å få være med på to av hennes portrettkurs og to kurs i Photoshop. Min fotokunnskap og mine egne bilder har løftet seg til et mye høyere nivå etter at jeg har deltatt på disse kursene. De som får anledning til å tilbringe tid med Anne Helene og hennes fotografiske verden vil få en helt spesiell opplevelse, og jeg anbefaler hennes kurs på det aller sterkeste.

 

Dag Robert Hansen – om Lightroomkurs

Takk for et fotokurs som levde opp til mine forventninger. Det var bra på alle måter, og fikk meg til å tenke Lightroom på en litt annen måte enn jeg vanligvis gjør. Det ga meg også mye, bare å høre noen av dine betraktninger om foto og fotografering. Jeg lå våken hele lørdagsnatta å fabulerte over nye prosjekt og ting jeg har fått lyst til å prøve. Jeg er klar for flere kurs hos deg!

 

Leif Knutsen – om portrettkurs

Anne Helene er en ærlig, seriøs fotograf som byr på seg selv og all sin kompetanse i små og intime workshoper som er spesielt godt egnede til folk som vil lære mer. Her vanker det oppbyggelig, konstruktiv feedback, og jeg tror vi alle opplevde reell fremgang. Opplegget følger hele prosessen fra planlegging, posering, valg av steder/bakgrunn, og dypt inn digital redigering. Forbered deg på å bli sliten, men flinkere. Lærerik, interaktiv, intensiv workshop som ga mersmak!

 

Inger Eide Nordseth, frilansjournalist – om portrettkurs

Tusen takk for et flott portrettkurs på Gjettum Gård. Du har en behagelig måte å undervise på og veldig stor kunnskap i foto og redigering. Jeg kunne straks ta med meg kunnskaper om portrettfoto i de neste sakene jeg laget om bunad til en avis

 

Liz Palm – om portrettkurs

Hei og takk for en fin helg! Det inspirerte virkelig til å jobbe videre med ideene jeg fikk på kurset. Både med hensyn til bakgrunner, lys og forgrunnseffekter, men også etterarbeid i Photoshop, som jeg ikke har brukt så mye siste årene. Og den siste versjonen har jo helt magiske muligheter.

 

Kristin Opdan – om portrettkurs

Portrettkurset med Anne Helene Gjelstad var svært inspirerende og kreativt, og modellene hun hadde skaffet var helt fantastiske. Anne Helene deler alt av tips og triks og er ydmyk i møte med alle kursdeltakere, uansett nivå.

 

Morten Sveen, DNB – om portrettkurs i egen regi

På vegne av Fotoklubben DNB takker jeg for et veldig inspirerende og lærerikt kurs i portrettfotografering. Kurset gav oss godt påfyll i forhold til teknikk, valg av linser til portrett, innstillinger på kamera, komposisjon og ikke minst det vanskeligste av alt: – Lys!

Veldig gøy å høre på deg når du oser av entusiasme og begeistring, og ikke minst tusen takk for alle tips og triks for å gjøre fotografering til en enda mer spennende og givende hobby.

 

Anne Østengen – om portrettkurs

Tusen takk for en super helg hos deg på Gjettum Gård. Det var intensivt, lærerikt og kjempehyggelig. Jeg synes det skal bli spennende å bruke noe av det jeg lærte av deg. Du byr på deg selv og deler villig av all din kunnskap.

 

Kjersti J. Knutsen Bakkelund – om portrettkurs

Takk for sist! Og igjen takk for en hyggelig og lærerik helg. Jeg var nok blant de som kunne minst, men lærte utrolig mye. Det var deilig å ha en helg i en slik ‘fotoboble’. Jeg kommer garantert tilbake på kurs hos deg!!!

 

Gerlinde Øvland, Kommunal- og regionaldepartementet – om portrettkurs i egen regi

Anne Helene holdt et kurs med vekt på portrettbilder for fotoklubben i Kommunal- og regionaldepartementet våren 2013. Hun er en engasjerende og inspirerende kursholder som viste oss både grunnleggende teknikker, men også hvordan å se mennesker og ta gode portretter utenfor studio. Teori og praktiske øvelser ute og inne ble fordelt over to kvelder, og det var rikelig anledning til å stille spørsmål. Tusen takk for vellykket kurs!

 

Hege Bach – om portrettkurs

Portrettkurset til Anne Helene Gjelstad er  kreativt, inspirerende, praktisk og moro! Hun deler generøst av all sin kunnskap. Alt fra det fototekniske til Lightroom, redigering og det  kreative. Jeg lærte mer enn jeg noen gang har gjort på dette kurset.

Anne Helene er strukturert og målrettet i gjennomføringen av kurset. Hun deler ikke bare av sin kunnskap og erfaring, men også av sin tid. Hun er full av engasjement og glede hele tiden. Ser aldri ut til å bli sliten! Veldig inspirerende å lære av og tilbringe en helg i hennes kreative landskap og enorme glede og engasjement over det hun driver med. Anbefales på det varmeste!

 

Evelyn Lillestøl Hauso – om portrettkurs

Tusen takk for noen fantastisk flotte kursdager! Jeg er proppfull av ny lærdom og ivrer etter å ta den i bruk! Du er en meget god lærer, og imponerte meg stort både som menneske og fotograf. Lykke til videre med alt ditt!

 

Egil Johnsen – om portrettkurs

Jeg har tatt portrettkurset til Anne Helene høsten 2014. Jeg har ikke tatt så mange portretter de siste 30 årene, og hadde lyst til å lære med å ta portretter med god kvalitet. Kurset var lagt opp til at man i små grupper (maks fire personer i hver gruppe) skulle fotografere en modell med reflektor utendørs under de gjeldende lysforhold. Hver person skulle før neste dag plukke ut de fem beste bildene som ble gjennomgått i plenum.

Denne prosessen var lærerik ved at man fikk tips om hva man kunne gjøre for å få bildene bedre pluss at man fikk lære av de andre deltakerne sine bilder. På slutten av kurset ble det også en sesjon med innendørs fotografering uten blits (vindusbelysning med reflektor) samt bruk av enkel blits med reflektor. Selve rammen rundt fotograferingen ble gjort så enkelt som mulig. Vi lærte å finne gode locations og å lyssette modellen ved bruk av reflektorer. Jeg synes selv at jeg har løftet meg betraktelig under kurset, og mener at jeg nå er i stang til å ta portretter med en rimelig god kvalitet.

Anne Helene er en perfeksjonist, og hennes gjennomgang av bildene var meget verdifull. Atmosfæren under kurset var ærlig, fortrolig og konstruktiv. Jeg må si at kurset var utrolig lærerikt og intensivt. Har ingen problemer med å anbefale dette kurset.

 

Åshild Haugsbø – om portrettkurs

Eg må sei det igjen, tusen takk for ei strålande helg! Travel, men utruleg lærerik. Eg er imponert over all kunnskap du har tileigna deg, og kor raust du delte den med oss. Synes eg har knekt nye kodar i alle ledd og gler meg stort til å ta alt dette i bruk!

Det vart mange fine bilete frå kurset, ser bl.a. at rett bruk av reflektor har gitt mykje finare hud og lys i bileta enn eg har hatt før. No har eg valt ut dei eg likar best – ei mappe til Selma og ei til Victoria. Fint viss du deler vidare, dei var nydelege begge to, hels så masse! Håpa dei òg blir fornøgde.

Skulle gjerne vore med på Lightroom kurset ditt også, men det blir for langt og travelt akkurat no. Kanskje seinare ein gong. Har Lightroom 4 på den store maskina mi, dermed har eg ikkje verktøyet du brukte aller mest, så eg må nok oppgradere med det aller første…

 

Bente Johansen – om Lightroomkurs

Takk for et kjempeflott kurs. Jeg fikk mye kunnskaper og innsikt i hvordan Lightroom 5 kan være og hvilken fantastisk Raw-konverter dette programmet er. Og det inspirerende miljøet/setting vi satt i som er ditt studio. Med naturen rett uten for vinduet og dør. Hjertelig takk til deg Anne Helene, du er et raust og inkluderende menneske. Jeg kommer gjerne på kurs hos deg igjen!

 

Sandra Aslaksen, fotograf www.sandraaslaksen.no – om portrettkurs

Takk for inspirerende og lærerikt portrett kurs! Fantastiske omgivelser og du er en dyktig kursholder:) Kan anbefales!!

 

Inger Merete Skarpaas – om portrettkurs

Anne Helene er en dyktig og engasjert kursleder og deler raust av sin kunnskap og erfaring. Portrettkurset ble en flott, lærerik og inspirerende helg. Kan anbefales.

 

Anne Marie Madssveen – om portrettkurs

Takk for et godt og lærerikt kurs i hyggelige lokaler og omgivelser Anne Helene!  Setter stor pris på at du gir så mye av deg selv både i kurssammenheng og i oppfølgingen etterpå. Kan trygt anbefale å gå på kurs hos deg  :)

 

Anette Blom, fotograf – om portrettkurs

Det jeg ble veldig inspirert av i reportasjen om deg i Fotografi, er din måte å jobbe på, som er både utstillingsprosjekter og dokumentar i tillegg til bryllup og konfirmanter. Jeg syntes vi fikk en veldig god innføring i nytteverdien av forskjellig fotoutstyr. Det tekniske ble formidlet på en god måte. Delen som omhandlet lyssetting med helt enkle midler som en reflektor, var en av grunnene til at jeg meldte meg på.

Gjennomgangen av de fantastiske bildene dine av kvinnene på de estiske øyene var også sånn sett utrolig inspirerende. Jeg syntes du er en veldig dyktig portrettfotograf og at hjemmesiden/bloggen din er så lekker og profesjonell. I tillegg er du et behagelig menneske, Anne Helene, og sånn sett ble det en rolig og god atmosfære, som igjen ble virkningsfull i forhold til at det hele tiden handlet om å jobbe med mennesker. Portrettere mennesker. Jeg kommer på bokdesignkurs etter hvert!

 

Ingunn Kjøl Wiig, www.maketakephoto.com – om portrettkurs

Jeg har deltatt på et portrettkurs med fotografen Anne Helene Gjelstad. Det var utrolig morsomt og inspirerende, og jeg har nå endelig lært hva som skal til for å få god og riktig fokus i portretter. Jeg har lært mye om å utnytte forgrunnen i bilder bedre, og jeg har lært om lyssetting. Anne Helene er en entusiastisk og kunnskapsrik fotograf med sterk lidenskap for foto, og hun tar fantastisk fine bilder.

 

Marit Bromark, journalist – om grunnkurs

Etter å ha strevd lenge med å forstå logikken i forholdet mellom blenderåpning, lukkertid og ISO, fikk jeg en aha-opplevelse på kurs med Anne Helene. Samt en helt ny forståelse av lys. Anbefales på det sterkeste!

 

Selma Bromark (14) – om grunnkurs

Lærerikt, hyggelig og gøy! Anne Helene er en veldig flink kursholder!

 

Benedicte Brøgger, ivrig amatør – om grunnkurs

På Anne Helene Gjelstads fotokurs lærte jeg å se lyset. Anne Helene delte generøst sin innsikt og fotoglede. Mitt ønske var å lære å ta bedre familiebilder. Det lærte jeg ikke noe om. I stedet fikk jeg del i denne begavelsen hun har, å se lyset. Nå ser jeg det hele tiden, dagslyset som faller inn på gulvet, konturene av et kinn i lampelys, solstrålene som glitrer på skogbunnen når de siles gjennom grener. Vi lærte mye annet også, om lukketider og blenderåpninger, portrettfotografering og reflektorer, jpg- og rawformater, og ikke minst hva etterbehandling kan gjøre med et fotografi. Men det å lære å se lyset var det største.