MENU

Strikkemote

Etter svært mange år som designer tør jeg si jeg vet litt om farger, design og hvordan klær skal sitte på en kropp. Det var da også mens jeg drev mitt eget firma Close Knit World at jeg tok opp igjen fotograferingen som hadde vært min hobby i ungdomstiden. Jeg trengte jo bilder av strikkekolleksjonene mine og responsen jeg fikk den gangen gjorde det lett for meg å velge fotografiet da jeg skulle ta et nytt veivalg. Flere av mine oppdrag er for tidligere kollegaer innen tekstilbransjen, og ikke minst er det hyggelig at jeg har fått fotografere designer Sidsel Høiviks strikkebøker for Gyldendal. Her er link til Sidsels webshop hvor du får kjøpt garnpakker til hennes lekre modeller.

Om vårt samarbeide sier Sidsel Høivik: ‘Anne Helene Gjelstad er fotografen bak alle de vakre bildene i mine strikkebøker Lekre masker og lekne sting og Vakker strikk til alle årstider utgitt på Gyldendal i 2013 og 2105. Disse bøkene hadde ikke vært det samme uten hennes fotografier. Jeg er utrolig takknemlig for alle de nydelige bildene og hun klarer virkelig å fange essensen i min strikkedesign. Anne Helene er et arbeidsjern og perfeksjonist og gir seg ikke før hun får det som hun ønsker, selv om hun står til knærne i sølevann. Men så blir det så nydelig til slutt!

Anne Helene har utrolig mye kunnskap om fotografering og uten at jeg har gått på kurs har jeg lært veldig mye bare ved å jobbe med henne. Hennes bakgrunn som strikkedesigner har også vært en enorm hjelp og fordel når vi har fotografert til mine bøker. Det er alltid en sann glede å jobbe sammen med henne. Jeg setter stor pris på Anne Helenes arbeid og jeg håper vi får anledning til å samarbeide mye i årene som kommer!’