Fotografering | Oslo Bærum fotograf | portrett, barn, konfirmant, familie
MENU

Om fotograferingen

FOTOGRAF ANNE HELENE GJELSTAD

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS OVENFOR SANDVIKA I BÆRUM – KORT VEI TIL OSLO OG ASKER

 

HVA KOSTER DET? 

Selve fotograferingen koster fra kr 1.950 og bildene bestilles separat på visningstimen. Det er ingen krav til bildebestilling og du velger selv det du ønsker å bestille i etterkant. Du kan lese mer om priser på fotografering, fotografier, imageboxer og digitale filer HER

Totalprisen varierer fra oppdrag til oppdrag og ligger mellom kr 4.000 og kr 25.000 – som regel et sted mellom kr 5.000 og kr 15.000. De fleste bestiller innrammede bilder, og mange bestiller en imagebox. En personlig fotografering med flotte produkter vil da koste omtrent det samme som en ny iPhone eller en TV, og bildene har både du og dine etterkommere glede av så mye lengre!

 

HVOR LANG TID TAR FOTOGRAFERINGEN? 

Det er viktig at fotograferingen blir en hyggelig opplevelse som man tar med seg videre. Jeg setter derfor av god tid og begynner gjerne med en hyggelig prat slik at vi blir litt kjent. God tid gir også rom for klesskifte og dermed variasjon i bildene. Portrettfotografering av en person tar inntil 1½ time. En familiefotografering tar ofte 2½ time og da tar jeg gjerne portretter av hver især hvis ønskelig. Til en Fine Art Portrett og Beautiful Me fotografering setter jeg av 4 timer da denne type fotografering er mer omfattende. Et enkelt portrett til web tar da tilsvarende kort tid og jeg setter da av en ½ time.

 

HVA VED SYKDOM? OG DÅRLIG VÆR VED UTENDØRS FOTOGRAFERING?

Ved sykdom finner selvsagt et annet tidspunkt. Og når vi avtaler utefotografering må vi ha værforbehold og gjerne avtale et par alternative tidspunkter. Jeg sjekker alltid www.pent.no som ofte stemmer når både yr.no og storm.no viser det samme. Uansett må vi være fleksible og holde kontakten når fotograferingen nærmer seg. Det mest krevende fotoværet er sterk sol eller nedbør og det fineste fotoværet er gråvær og ’den gyldne timen’ rett før solnedgang.

 

HVORDAN BESTILLE FOTOGRAFERING?

Send gjerne en e-post til ah@annehelenegjelstad.com og si litt om hva slags fotografering du ønsker. Jeg har begrenset kapasitet så det er lurt å være så tidlig ute som mulig om tidspunktet er viktig. Det meste av praktisk informasjon finner du her på min nettside og det er fint om du har sett på priser slik at du er innforstått med disse før du bestiller.

 

HVORDAN BETALE?

Når du bestiller fotografering får du en faktura som sikrer avtalen vår og som skal være betalt i forkant av fotograferingen. Etterbestillinger og innramminger settes i gang når disse er betalt. Alle priser er inklusive mva og prisene kan endres uten videre varsel.

 

NÅR FÅR VI SE BILDENE?

Etter fotograferingen får du en komplett prisliste med hjem som gjør det enkelt å bestemme hva du vil gjøre med bildene. Jeg tar alltid mange bilder som sikrer de aller beste uttrykkene og stemningene. Visningstimen er gjerne 1-2 uker etter fotograferingen og da viser jeg dine aller beste bilder. Bildene er selvsagt visningsredigerte og du får kyndig hjelp med bestillingen din.

 

HVA SKAL VI HA PÅ OSS?

Det er alltid lurt å tenke på hva fotograferingen skal resultere i og dermed bestemme antrekk i forhold til dette. Hva slag bilder og produkter ønsker du? Store bilder på en bestemt vegg? En flott imagebox og varierte bilder med forskjellige antrekk? Sort/hvitt, sepia/bruntoner eller farger?

Mye mønster blir gjerne dominerende og bildene kan ofte se litt utdaterte ut når tiden går. Enkle, ensfargede plagg er ofte derfor det fineste og tar heller ikke oppmerksomheten vekk fra personen på bildet. Skrukker og flekker på plagg blir ekstra synlig på bilder så viktig å ha dette i bakholdet også. Og skal vi ta bilder i sokkelesten må sokkene være uten nupper og aller helst nye for anledningen.

Langt hår blir gjerne ’flyete’ når det er vasket samme dag som fotograferingen så lurt å vaske håret dagen før, særlig ved utefotografering. Hender og nakne føtter er også synlig på bildene så det er viktig å stelle disse også.

 

DE MEST POPULÆRE PRODUKTENE

Mitt mest populære produkt er bilder med standout ramme som jeg leverer i mange størrelser. Jeg leverer også stadig flere imageboxer og bilder med mer tradisjonell innramming. Mitt sortiment av eksklusive trerammer er selvsagt tilpasset tidens innredningstrender og jeg har mye fint å velge mellom. Les mer om mine flotte fotoprodukter HER

 

LITT OM PRISENE

Målet mitt er å levere de aller beste bildene – de bildene som er mer enn bare et bilde! Prisene reflekterer den kvaliteten og alt det arbeidet jeg legger ned i hver eneste fotografering og hvert eneste bilde jeg leverer. Det inngår da også mye tid i en fotojobb som du som kunde ikke ser, både før og etter fotograferingen og ikke minst ved utvelgelse og redigering av de valgte bildene.

Og ikke minst leverer jeg markedets flotteste produkter – ekte håndverk fra landets ledende fagleverandør. Bildene produseres med høykvalitets blekk og papir som har flere generasjoners levetid ved innramming med glass og rammene lages for hånd av utvalgte rammelister.

 

OPPHAVSRETTEN

Opphavsretten til bildene tilhører alltid fotografen og er beskyttet av Åndsverksloven. Jobben min er å skape de fineste bildene og jeg får ofte et spesielt forhold til enkelte bilder og personene på disse bildene. Jeg lever av og for mine bilder og ønsker å kunne vise dem frem til andre. Med mindre annet avtales skriftlig forbeholder jeg meg derfor retten til å bruke bildene i egen markedsføring og publisere dem på nett.