MENU

Om fotograferingen

Som portrettfotograf ønsker jeg å skape bilder for nåtid og for fremtid – de bildene som betyr noe spesielt og som skal henge lenge på veggen, gjerne gjennom generasjoner. Best mulig resultat innebærer  tidsbruk, både ved fotograferingen og ikke minst i redigeringen etterpå. Slik skaper jeg unike, kunstneriske bilder og det er disse bildene som har en tilstedeværelse og et eget, personlig uttrykk jeg brenner for!

Det er viktig at fotograferingen blir en fin opplevelse som man tar med seg videre. Jeg setter derfor av god tid og begynner gjerne med en hyggelig prat slik at vi blir litt kjent. God tid gir rom for klesskifte om ønskelig og dermed variasjon i bildene.

For best mulig resultat bør vi  snakke litt sammen på forhånd. Det er lurt å tenke på hva fotograferingen skal resultere i og dermed bestemme antrekk i forhold til dette. Store bilder på en bestemt vegg? Sort/hvitt, sepia/bruntoner eller farger?

Mye mønster blir gjerne dominerende og bildene kan ofte se litt utdaterte ut når tiden går. Striper og da spesielt litt brede striper påvirker former og fasong både på person og påkledning og bør derfor unngås. Enkle, ensfargede og tidløse plagg er gjerne det fineste og tar heller ikke oppmerksomheten vekk fra personen på bildet.

Langt hår blir gjerne ’flyete’ når det er vasket samme dag som fotograferingen så det kan være lurt å vaske håret dagen før, særlig ved utefotografering. Hender er ofte synlig på bildene så det er viktig å stelle disse, og det samme gjelder føttene. Noen ganger gjør nakne føtter seg bedre på bilder enn både sokker og sko.

Pris avhenger av type fotografering og sluttprodukter. Ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til ah@annehelenegjelstad.com og si litt om hva slags fotografering du ønsker. Jeg har begrenset kapasitet så det er lurt å være så tidlig ute som mulig om tidspunktet er viktig.

 

DE ALLER BESTE FOTOPRODUKTENE

Mitt sortiment av eksklusive trerammer er selvsagt tilpasset tidens innredningstrender og jeg har mye fint å velge mellom, enten du ønsker standout rammer, barokke gullrammer, mer tradisjonell innramming eller en lekker imagebox. Les mer om mine flotte fotoprodukter HER

 

HVA HVIS SYKDOM ELLER DÅRLIG VÆR VED UTENDØRSFOTOGRAFERING?

Ved sykdom finner vi selvsagt et annet tidspunkt. Og når vi avtaler utefotografering må vi ha værforbehold og gjerne avtale et par alternative tidspunkter. Jeg sjekker alltid www.pent.no som ofte stemmer når både yr og storm viser det samme. Uansett må vi være fleksible og holde kontakten når fotograferingen nærmer seg. Det mest krevende fotoværet er sterk sol eller nedbør og det fineste fotoværet er gråvær og ’den gyldne timen’ rett før solnedgang.

 

OPPHAVSRETTEN

Opphavsretten til bildene tilhører alltid fotografen og er beskyttet av Åndsverksloven. Jobben min er å skape de fineste bildene og jeg får ofte et spesielt forhold til enkelte bilder og personene på disse bildene. Jeg lever av og for mine bilder og ønsker å kunne vise dem frem til andre. Med mindre annet avtales skriftlig forbeholder jeg meg derfor retten til å bruke bildene i egen markedsføring og publisere dem på nett.

 

FIRMA VISION BEYOND

Jeg er medlem av Norges Fotografforbund og mitt firma Vision Beyond har organisasjonsnummer 991558829.