Fotografering | Oslo Bærum fotograf | portrett, barn, konfirmant, familie
MENU

Fotografering

 

HVA KOSTER DET?

Selve fotograferingen koster fra kr 2.250 alt ettersom type fotografering du ønsker og hvor lang tid vi bruker. Et ferdig redigert fotografi er inkludert, og du velger selv det du ønsker å bestille utover dette. Du kan lese mer om priser HER

HVORDAN BESTILLE FOTOGRAFERING?

Ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com og si litt om hva slags fotografering du ønsker. Jeg har begrenset kapasitet så det er lurt å være så tidlig ute som mulig om tidspunktet er viktig. Det meste av praktisk informasjon finner du her på min nettside og det er fint om du har sett på priser slik at du er innforstått med disse før du bestiller.

HVOR LANG TID TAR FOTOGRAFERINGEN?

Det er viktig at fotograferingen blir en hyggelig opplevelse som man tar med seg videre. Jeg setter derfor av god tid og begynner gjerne med en hyggelig prat slik at vi blir litt kjent. God tid gir også rom for klesskifte og dermed variasjon i bildene. Portrettfotografering av en person tar inntil 1½ time. En familiefotografering tar ofte 2-3 timer og da tar jeg også portretter av hver især hvis ønskelig. Tilsvarende tar et enkelt portrett til web kortere tid og jeg setter da av en ½ time.

HVA SKAL VI HA PÅ OSS?

Det er alltid lurt å tenke på hva fotograferingen skal resultere i og dermed bestemme antrekk i forhold til dette. Hvilken type bilder og produkter ønsker du? Store bilder på en bestemt vegg? En flott imagebox og varierte bilder med forskjellige antrekk? Sort/hvitt, sepia/bruntoner eller farger?

Mye mønster blir gjerne dominerende og bildene kan ofte se litt utdaterte ut når tiden går. Striper og da spesielt litt brede striper kan ofte påvirke former og fasong både på person og påkledning og er derfor best å unngå. Enkle, ensfargede og tidløse plagg er gjerne det fineste og tar heller ikke oppmerksomheten vekk fra personen på bildet. Skrukker og flekker på plagg blir ekstra synlige på bilder så viktig å ha dette i bakholdet også. Og skal vi ta bilder i sokkelesten må sokkene være uten nupper og aller helst nye for anledningen.

Ta gjerne kontakt om du lurer på hvilke plagg og hvilken stil som egner seg best på bildene. Jeg er her for å hjelpe!

Langt hår blir gjerne ’flyete’ når det er vasket samme dag som fotograferingen så lurt å vaske håret dagen før, særlig ved utefotografering. Hender er ofte synlig på bildene så det er viktig å stelle disse, og det samme gjelder føttene for noen ganger er nakne føtter mye finere på bilder enn sokker og sko.

NÅR FÅR VI SE BILDENE?

Etter fotograferingen får du en komplett prisliste med hjem som gjør det enkelt å bestemme hva du vil gjøre med bildene. Jeg tar alltid mange bilder som sikrer de aller beste uttrykkene og stemningene. Visningstimen er gjerne 1-2 uker etter fotograferingen og da viser jeg dine aller beste bilder. Bildene er selvsagt visningsredigerte og du får kyndig hjelp med bestillingen din.

DE FLOTTESTE FOTOPRODUKTENE

Mitt sortiment av eksklusive trerammer er selvsagt tilpasset tidens innredningstrender og jeg har mye fint å velge mellom, enten du ønsker standout rammer, barokke gullrammer, mer tradisjonell innramming eller en lekre imageboxer. Les mer om mine flotte fotoprodukter HER

HVA HVIS SYKDOM ELLER DÅRLIG VÆR VED UTENDØRSFOTOGRAFERING?

Ved sykdom finner selvsagt et annet tidspunkt. Og når vi avtaler utefotografering må vi ha værforbehold og gjerne avtale et par alternative tidspunkter. Jeg sjekker alltid www.pent.no som ofte stemmer når både yr.no og storm.no viser det samme. Uansett må vi være fleksible og holde kontakten når fotograferingen nærmer seg. Det mest krevende fotoværet er sterk sol eller nedbør og det fineste fotoværet er gråvær og ’den gyldne timen’ rett før solnedgang.

OPPHAVSRETTEN

Opphavsretten til bildene tilhører alltid fotografen og er beskyttet av Åndsverksloven. Jobben min er å skape de fineste bildene og jeg får ofte et spesielt forhold til enkelte bilder og personene på disse bildene. Jeg lever av og for mine bilder og ønsker å kunne vise dem frem til andre. Med mindre annet avtales skriftlig forbeholder jeg meg derfor retten til å bruke bildene i egen markedsføring og publisere dem på nett.