MENU

1839 Awards 2024

1839 Awards, Winner Peoples Vote, Rilka Ann, Anne Helene Gjelstad

Som mange vet bestemte jeg meg for noen år siden ikke å delta i flere fotokonkurranser. Men da jeg fikk en personlig invitasjon gjorde jeg et unntak og sendte inn noen av mine beste bilder til prestisjefylte 1839 Awards – kategori  Photojournalism, Professional. Hele fire av bildene mine som du ser her ble nominert til The People’s Vote Award og bildet over som jeg har kalt ‘Rilka Ann out on the fields’ gikk helt til topps og vant folkets pris. Stemmingen foregikk over 10 dager og engasjementet var stort. Tusen takk til alle som stemte på meg. Dette betyr veldig mye!

 

1839 Awards, Bronze, Big Heart Strong Hands, Anne Helene Gjelstad

Bildet over av Sauendi Mann tok jeg i juli 2010. Da jeg kom forbi gården hennes Sauendi på Kihnu var hun i full aktivitet, raket gress og gjorde det pent rundt seg. Fotografiet som er et av mine signaturbilder er forsidebildet på boken min ‘Big Heart, Strong Hands’ utgitt på Dewi Lewis Publishing i 2020. For min serie på fem bilder fikk jeg en gjev bronse i 1839 Awards. For å se serien klikker du HER

 

1839 Awards, Kuraga Elvi, Anne Helene Gjelstad

Kuraga Elvi satt fredelig og renset løk en høstdag i 2008 da jeg kom inn på låven på Kihnu. Hun var som hentet ut av et maleri. Lyset, fargene, stillheten og posituren hennes tar meg tilbake i tid og til Den nederlandske gullalder og de mektig maleriene skapt av våre store kunstmalere – selvfølgelig uten sammenligning forøvrig. Det er hyggelig at bildet som jeg har kalt ‘Kuraga Elvi preparing for the winter’ ble hedret med Nominee.

 

1839 Awards, Gone, Anne Helene Gjelstad

For min serie GONE med fem bilder fra et sykehjem i Mexico ble jeg hedret med Honorable Mention. Denne vakre, gamle kvinnen hadde en øyesykdom som gjorde at øynene hennes falt igjen. For å se måtte hun åpne øynene med hånden. Du kan se flere bilder og lese mer HER

 

1839 Awards, Rilka Ann, Anne Helene GjelstadBildet ‘Rilka Ann out on the fields’  ble også hedret med Honorable Mention. Tankene mine går ofte til Rilka Ann som jeg fotograferte i 2011 på Kihnu. Jeg så henne ute på jordene en kald påskedag. Fra hennes ødelagte hender og det fattige hjemmet hennes kan du se at hun hadde et hardt og krevende liv. Hun hadde også de mykeste kinnene jeg har klemt. Å møte henne gjorde en forskjell i livet mitt.