MENU

The Photographer Academy Webinar

 

Britiske The Photographer Academy har siden 2008 levert kvalitetssinnhold på nett til både profesjonelle- og hobbyfotografer, til både medlemmer og til YouTube. De sier selv at alt handler om kjærligheten til fotografering, og hver uke produseres nyttig innhold og webinarer med variert innhold som bryllupsfotografering, portetter og motebilder, redigeringsteknikker i Adobe Photoshop, arbeidsflyt og kreativitet.

The Photographer Academy har også The F8 Series of Talk Photography hvor de inviterer anerkjente fotografer innen forskjellige retninger til å snakke om åtte av sine beste bilder. Alle kan melde seg på webinarene og delta gratis under sending. Senere kan man se deler og noen ganger hele webinaret på nettsiden deres eller på YouTube.

 

 

Da jeg en stund før jul ble invitert til The F8 Series of Talk Photography ble jeg selvfølgelig veldig glad og litt nervøs også for dette er en stor ære. Jeg skulle snakke om åtte bilder fra mitt langvarige fotoprosjektet Big Heart, Strong Hands og å gjøre et lite utvalg herfra var ikke så enkelt. Det er så mange bilder jeg kan snakke mye og lenge om og så mange historier å dele om harde kår under russisk okkupasjon gjennom 50 år. Om hvordan det er å jobbe med et langvarig fotoprosjekt et godt stykke hjemmefra og om det å utgi fotobok og finne den beste forleggeren. Selv har jeg vært å heldig å bli utgitt på anerkjente Dewi Lewis Publishing i Manchester, England. Bildene jeg valgte ser du ovenfor og for å se webinaret klikker du på bildet aller øverst eller HER

8. februar 2023 var det min tur. Programvert er Mark Cleghorn, en høyt premiert fotograf og forfatter av mange fotobøker. Mark er levende, interessert og kunnskapsrik og samtalen fløt fritt om både om menneskemøtene, bildenes historiefortelling og den tekniske siden. Deltakerne på webinaret var også aktive og det endte med at jeg ble invitert tilbake på direkten! Dato er satt til 27. september i år, en spesiell dag for meg for da ville min gode, omsorgsfulle mamma fylt 100 år. Jeg tror nok jeg kan si at hun hadde blitt både glad og stolt om hun hadde visst hvordan arbeidet mitt når ut i verden. Det er jo ikke vanlig å jobbe med et prosjekt om gamle kvinner, selv om det er dem vi kan takke for mye av det vi har og for hvem vi har blitt!