MENU

Redigering av Fine Art portrett i Photoshop

På mine kurs i portrettfotografering jobber vi både utendørs og inne i mitt hyggelig dagslys fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum. Dette bildet av flotte Synne er tatt på siste kurs nå i september og med naturlig lys inne i studio. Bakgrunnen er en enkel pop-up-bakgrunn og grenene bak henne ble holdt av en av deltakerne, slik det originale bildet viser. Dette er altså på alle måter en enkel setting, akkurat slik jeg foretrekker å jobbe.

Litt om redigeringen Som vanlig har jeg gjort rå-konverteringen og grunnjusteringene i Lightroom Classic før jeg åpnet bildet i Photoshop. Jeg rettet jeg først bildet litt opp da jeg ønsker at Synne skal se rett i kamera. Jeg har brukt Liquify forsiktig på skuldrene hennes og jeg fylt inn litt hår. Huden hennes er fin og fikk derfor bare litt enkel retusj.

For meg er bakgrunnen en viktig del av et bilde og her har jeg fjernet hånden som holder grenene, og jeg har lagt inn noen små grener. Jeg har også lagt på noen lag med teksturer, dette for å gi bakgrunnen flere toner og slik skap et mer malerisk Fine Art portrett. Til sist jeg har brukt Exposure X4 fra Alien Skin Software til tonering med lav opacity og noe maskering.

Ønsker du å lære å lære å ta bedre portretter? Ønsker du å lære å redigere bildene dine i Adobe Lightroom og Photoshop? Informasjon om kursene mine finner du HER og jeg tilbyr også privatundervisning for deg som måtte ønske dette.