MENU

Frames Photography Podcast

 

FRAMES Magazine er et anerkjent, internasjonalt fotomagasin av høy kvalitet som presenterer bilder i alle sjangre av både nye talenter og etablerte fotografer. Fotomagasinet kommer i flott trykket utgave fire ganger i året. For som FRAMES Magazine så presist sier – de beste fotografiene fortjener å bli publisert på flott papir. FRAMES Magazine har også en egen podcast og blant verdenskjente fotografer som Steve McCurry finner du også meg. Tusen takk til fotograf og redaktør Tomasz Trzebiatowski som inviterte meg. Dette er en stor ære!

I podcasten forteller jeg om skolegangen min – om et dårlig råd som gjorde at jeg ikke ble fotograf da jeg ønsket og et godt råd noen år senere som sendte meg til Kunst- og håndverksskolen og avdelingen for Klær og kostymer. Nyutdannet derfra ble jeg  ‘oppdaget’ av vår store moteskaper William og dette ble starten på min 25-årige karriere som klesdesigner. Jeg hadde medgang og på kundelisten min finnes bl.a. Hennes Majestet Dronning Sonja, artister som Dollie de Luxe, de fleste norske magasiner og ukeblader samt en rekke av våre store tekstilprodusenter. Det var da også strikkingen som førte meg til Estland og jeg forteller om mitt firma Close Knit World på øya Hiiumaa hvor jeg lærte opp arbeidsledige kvinner innen produksjon av høykvalitets strikkeplagg med med mitt design; lekre plagg i alpakka som ble solgt gjennom butikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og USA.

 

I podcasten forteller jeg om avvikling av firmaet mitt og hvordan jeg fulgte barndomsdrømmen og tok ny utdanning til fotograf i godt voksen alder – et intenst 2-årig studieløp ved Bilder Nordic School of Photography. Og jeg forteller om hvordan arbeidet mitt på Hiiumaa førte meg til den lille øya Kihnu i Rigabukta i 2005, noe som ble starten introduksjonen til mitt store fotoprosjekt Big Heart, Strong Hands om de gamle kvinnene der og deres fargerike kultur.

Og jeg snakker om Fine Art portretter som er det jeg arbeider mest med nå. Bildet over av nydelige Telma tok jeg på en workshop med den fantastiske fotografen Vee Speers arrangert av Blueberry Photography her i Oslo i januar 2021, rett før pandemien startet. Telma er fotografert mot et mørk blått fløyelsstoff og bakgrunnen i det ferdige bildet består av lag på lag i Photoshop. Workshopen med Vee ble et vendepunkt, og jeg bestemte meg for å rette meg mer mot kunstfoto og da spesielt Fine Art portrett. Denne kreative delen av fotografiet er noe av det jeg liker aller best. Jeg blir aldri lei, ikke minst fordi denne prosessen får frem kunstneren i meg!

Tusen takk til fotograf W. Scott Olsen for en særdelse hyggelig prat på FRAMES Photography Podcast. For å høre min historie klikker du HER