MENU

Fine Art portrettkurs

STYLING – LYS – POSERING – REDIGERING

Et Fine Art portrett er et stemningsfullt portrett hvor det kunstneriske uttrykket og fotografens perfeksjon spiller en vesentlig rolle. Bildet skapes gjennom to prosesser. Først fotograferingen og deretter den kunstneriske redigeringen. Jeg viser deg hvordan jeg poserer modeller og velger styling, og jeg viser lyssetting og redigeringsteknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte Fine Art portretter. I det siste har jeg også utforsket AI; kunstig intelligens og på kurset vil jeg vise hvordan jeg bruker elementer laget i Midjourney i bakgrunner til portrettene mine.

For meg er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft, og jeg er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Photoshop. Maksimumsantall er kun 6 hvilket gir rom for ekstra god oppfølging av hver enkelt deltaker. Kursavgiften er kr 6.450 inkluderer modeller og styling, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions samt frukt, kjeks og kaffe/te hele dagen.

Kurset mitt i Fine Art portrett holdes i mitt hyggelige studio på Gjettum Gård 12. – 13. november og du kan lese mer her

Dette bildet er fra en workshop i Fine Art portrett som jeg holdt for Interfoto for noen år siden. Å skape stilen var enkelt og rimelig. Flotte Silje er kledd i stoffer innkjøpt i en basar på Grønland her i Oslo. Pelsbesetningen er en av mine gamle boaer som er over 40 år gammel og smykket er minst like gammelt. Skjerfet hun har på hodet har jeg også hatt i skapet lenge. Redigering av hud, makeup og hår er gjort i Photoshop. Det samme gjelder bakgrunnen som består av lag på lag med toneringer og teksturer, inkludert et av mine blomsterbilder.

 

Bildet over tok jeg på en workshop med den fantastiske fotografen Gemmy Woud Binnendijk for noen år siden. Og med bilder tatt på workshop gjør jeg alltid mer i redigeringen slik at de skiller seg fra bildene til de andre deltakerne og slik blir helt mine egne. Vakre Jenny er fotografert mot en enkel, grå bakgrunn og rommet jeg har satt henne inn i er et gravkapell i Verona som jeg fotograferte da jeg var der på trykkstarten til boken min Big Heart, Strong Hands. Å skape dette Fine Art portrettet har vært en spennende og arbeidskrevende prosess med mye prøving og feiling, noe som jeg både liker og syns er viktig for da lærer jeg en hel på veien. Og å lære noe nytt er jo målet mitt hver eneste dag!

 

Til sist et Fine Art portrett som jeg tok på et av mine en-til-en portrettkurs. Flotte Alexandra fotografert mot min røde, håndmalte bakgrunn fra Gravity Backdrops. For å skape unike bilder som dette legger jeg på lag på lag av teksturer og elementer fra bilder delt på nettsider til de store museene rundt i verden. Og jeg jobber med stemning og fargetoner i Photoshop. Dette og mer er teknikker jeg gleder meg stort til å dele på Fine Art kurset mitt om ikke så lenge.

Hjertelig velkommen på mine fotokurs – jeg deler alt jeg kan med dere!