MENU

Fotograf Bærum – Kalenderpikene

Holmestrand Byteater skulle sette opp “Kalenderpikene” i november og jeg ble engasjert som fotograf og designer av alt materiell; kalender, plakat, flyers samt ensemblets t-skjorter. Vi ønsket vakre bilder som viser nakenhet uten å være påtrengende eller lumre, og med et amatørteater bestående av dyktige og troverdige skuespillere, en flink rekvisitør og ditto stylist, en flott location og værgudene med oss tør jeg si vi lyktes med dette.

Filmatiseringen av den sanne historien om husmødrene fra Yorkshire som kastet klærne for kreftsaken, gjorde stor suksess da den kom i 2003. Teaterforestillingen spilles fortsatt for fulle hus i Storbritannia, og den gikk for fulle hus i Oslo i 2010. I september 2012 ble manuset sluppet for amatørteater, og som et av de første i Norge fikk Holmestrand Byteater æren av å gå i «Kalenderpikenes» fotspor. Den norske oversettelsen av stykket samt regi er ved Liv Aakvik og scenografien ved Jon Løvaas.

Det begynner så trist: Annies mann er kreftsyk. Venninnene samler seg i et brennende ønske om bidra med midler til kreftsaken, da den vanvittige idéen kommer: Hva med en kalender med bilder av damene mens de utfører huslige sysler – uten klær! Skepsisen er stor, men til slutt stiller de opp alle som en.

Resten er historie: Kalenderne blir revet vekk, og suksessen er et faktum. Kvinnene fra Yorkshire opplever sitt livs eventyr, med internasjonal berømmelse. Ektemenn og avkom, for ikke å snakke om «bygdedyret», har sine problemer med å takle nakenhet og berømmelse, men må til slutt kapitulere.

Og sist, men ikke minst: Overskuddet av Holmestrand Byteaters kalender ble kr. 70.000 som gikk uavkortet til pårørendearbeid i Kreftforeningen, Vestfold. Det må man kalle et vellykket prosjekt!