MENU

Fotograf Bærum – de ærlige portrettene

Mange ganger har jeg blitt spurt om mitt fotografiske fokus og om min intensjon med portrettene mine, og da kommer det gjerne frem at de er ærlige og har et dypere innhold. Og det er jo de ærlige portrettene som trigger meg aller mest både bevisst og på et ubevisst plan. Det er når jeg klarer å fange det indre og vise enkeltmennesket og dets personlighet at jeg kjenner at jeg må fortsette å fotografere, at det er fotograf jeg er.

Bok__MG_0486-ny-crop-2

Her er en samling ærlige portretter som betyr mye for meg og som jeg har tatt de siste seks årene. Noen kommersielle motebilder, noen private oppdrag og noen fra mine egne prosjekter. Bildet over  er for den norske klesprodusenten by Ti-Mo.

Menn-&-baby Barn

Særlig liker jeg å fotografere barn og ungdom da de er så ærlige og umiddelbare foran kamera – de er ser rett inn i linsa og viser oss at det er godt nok å være akkurat den vi er.

Kihnu

Ovenfor er noen bilder fra mitt prosjekt ’Big heart, strong hands – a portrait of the older women on Kihnu and Manija islands; Estonia’. De siste fem årene har jeg dokumentert livene til disse fantastiske gamle kvinnene på de estiske øyene Kihnu og Manija. Arbeidet har resultert i en vandreutstilling som bl.a. har vært vist i det estiske parlamentet i Tallinn og nasjonalmuseet i Tartu og fortsatt er på rundtur i Estland. Besøke gjerne min hjemmeside –  her ligger mange bilder fra dette prosjektet.

Mamma-&-Kjakan

To helter: Motstandsmannen Gunnar ‘Kjakan’ Sønsteby som er Norges mest dekorerte borger og min nydelige, tapre, lille, store mamma, 10 dager før hun døde og i den samme sengen på Ryen sykehjem hvor pappa trakk sitt siste sukk fem dager tidligere. Gunnar Sønsteby kjente pappa og kom til deres felles begravelse. Nå er også han borte, men bildene lever og forteller mye om hvem de var. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk tatt nettopp disse.

Barn2

Jeg har alltid vært fascinert av øyne, fra sannheten i barneblikket, visdommen i de kloke, gamle øynene som har sett det meste og til kjærligheten som bor i hver enkelt individ. Øynene omtales ofte som sjelens speil og reflekterer vårt indre. Og det er våre indre landskap skapt av våre erfaringer som menneske jeg søker å formidle.

Modell

Menn-&-jenter

Alle fortjener å bli fremstilt på best mulig måte og dette er noe jeg etterstreber, både når jeg fotograferer og i etterbehandlingen av bildene mine. Jeg søker å ta bilder som betyr noe, både for dem som blir avbildet og for dem som betrakter.

Bok__MG_9409-2

PP-&-Robin

Vic-&-Marcus

Aller helst fotograferer jeg ute da jeg syns naturen gir den vakreste bakgrunnen og naturlig lys de flotteste bildene. Og med ett unntak er da også bildene du ser her fotografert med naturlig lys og det er det blå studiobildet ovenfor av min fine Victoria.

Bok_EX__MG_4555