MENU

THERESAS BALLETTBILDER – FOTOGRAF BÆRUM

Jeg elsker å ta vakre bilder, og bilder av dansere er intet unntak. Da nydelige Theresa som er elev ved Kirsti Skulleruds Ballett- og Dansestudio kom til meg hadde jeg akkurat fått inn en flott, håndmalt bakgrunn som går helt til taket og derfor er perfekt til dansebilder. Og da flagrende, florlette tyllskjørt er noe av det fineste jeg vet til dansebilder lagde jeg likegodt et nytt, både for anledningen og med tanke på fremtidige fotograferinger.

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00009Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00016

I mitt dagslys-studio har jeg også en del styling-effekter som blomster, smykker og gamle møbler. Toneringen jeg gjør i billedbehandlingen gir bildene forskjellige uttrykk og stemning og kan gjerne tilpasses miljøet bildene skal henge i. Bildene du ser her er altså tatt samtidig og med samme blågrå bakgrunn.

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00020Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00021 Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00019 Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00017Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00018

Det store bildet over i bruntoner er min absolutte favoritt, og det er fascinerende hva toneringene gjør med stemningen i bildene. Jeg ba Theresa tenke ‘Broken Doll’ for det var akkurat denne feelingen jeg ønsket å formidle.

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00015Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00014

Vi tok selvsagt ikke bare bilder med tyllskjørt og pynt. Theresa hadde med seg mye fint og vi satte sammen et enkelt antrekk som ville gjøre seg bra på bildene. Disse bildene fikk da annen etterbehandling tilpasset hver enkelt positur.

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00022Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00023

Vi avsluttet med noen enkle portretter. Bildet nedenfor er tatt på den samme blå bakgrunnen, med stor blenderåpning og med naturlig lys, slik jeg aller helst fotograferer for at bildene mine skal få den stemningen jeg liker så godt. Den vakre veggen som jeg har satt inn har jeg fotografert i Den Forbudte By i Beijing da jeg var der under åpningen av utstillingen Intangible Cultural Heritage i Kinas nasjonale kunstmuseum hvor to av bildene mine fra Kihnu ble stilt ut.

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00013Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00012

Jeg har også satt inn andre vegger for andre utrykk. Da det tar mye tid å finne riktig bakgrunn og skape stemning hører dette inn under Fine Art redigering som du kan lese mer om HER

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00011Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00024Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_00025

Det var så fint å jobbe med deg Theresa og jeg har virkelig kost meg med redigering. Tusen takk for noen hyggelige timer og for at jeg får dele bildene dine!