Internasjonalt | Oslo Bærum fotograf | fotoutstillinger, fotokurs, Photoshop
MENU

Internasjonalt

USA

De siste årene har jeg hatt et givende og nært samarbeide med Exposure Software; tidligere Alien Skin Software. Deres Exposure X5 er et av markedets beste redigeringsprogrammer. Det er en avansert, rask og non-destruktiv rå-konverter som jeg bruker til tonering av bildene mine, og jeg har brukt programmet nesten fra det kom ut.

Programmets mange presets er basert på de tradisjonelle, analoge filmene og det har funksjoner for naturtro bokeh, lightleaks, filmkorn, oppskarping, rammer og fine teksturer. Exposure X5 gjør også vakre sort/hvitt konverteringer og programmets fleksibilitet gjør det lett å gi en hel bildeserie akkurat det samme uttrykket. Programmet fungerer både stand-alone og som plug-in til Adobe Lightroom og Photoshop.

Exposure Software har lisensiert flere av bildene mine for promotering av programmet sitt og jeg er beta-tester før nye versjoner lanseres. På bloggen deres kan du lese om arbeidsprosessen min og hvordan jeg jobber med toner og lag i Photoshop. De har også gjort et større intervju med meg. For å lese klikk HER

Det er morsomt å jobbe så tett med et selskap som Alien Skin Software. Teamet er veldig hyggelige og inspirerende. Bildet her er hentet dra deres nettside for et par år siden, og det er virkelig stor anerkjennelse å bli presentert side om side med verdenskjente Sue Bryce.

Du kan laste ned en gratis prøveversjon av ExposureX5 HER og for å se deres opplæringsvideoer på YouTube kan du klikke på videoen nedenfor!

 

ESTLAND

Alle som kjenner meg vet jeg har hatt et veldig nært forhold til Estland gjennom mange år. Jeg kom dit som strikkedesigner i år 2000 og drev mitt eget studio på øya Hiiumaa i 51/2 år. Invitert av Den norske ambassaden debuterte jeg som fotograf i Deco Galerii i Kadriorg i Tallinn i mai 2010. Utstillingen ble vist ytterligere seks steder i Estland før den kom til Oslo og Fotografiens Hus i april 2011.

Mitt viktigste arbeid i Estland – ja, i hele mitt yrkesliv er ‘Big heart, strong hands – a meeting with the older women and culture on Kihnu & Manija islands; Estonia’. Gjennom 11 år har jeg dokumentert livene til de fantastiske, eldre kvinnene som tradisjonen tro fortsatt lever ‘the old fashion way’ og går i sine fargerike folkedrakter til daglig. Separatutstillingen min ’Big heart, strong hands’ turnerte Estland hele syv år etter åpningen på Kihnu museum påsken 2011 og var vist hele 22 steder, bl.a. i nasjonalmuseet i Tartu og i vandrehallen i parlamentet i Tallinn.

Du kan lese mer om ‘Big heart, strong hands’ HER

 

ENGLAND

Boken min’Big heart, strong hands’ ble til med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Norske Fagfotografers Fond. Den har både norsk og engelsk tekst og er utgitt på Dewi Lewis Publishing. Den koster kr 450. Send en e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com om du ønsker å bestille (evt. forsendelse kr 150 kommer i tillegg).

 
 

IRLAND

Det irske firmaet Seamless Photo var en internasjonal, anerkjent leverandør av kvalitetsutstyr til oss fotografer. Blant deres presentasjoner av ‘world-class photographers’ finner du også meg som ydmyk og stolt gjest på deres ‘Be Inspired Photography Podcast’.

Her forteller jeg bl.a. om bakgrunnen min og veien min inn i fotografiet, hvor jeg finner inspirasjon, kamerasettinger og om min pasjon for portrettfotografi.

Og jeg snakker om det å være et ærlig menneske, noe som er utrolig viktig for meg både som fotograf og som menneske. Og ikke minst forteller jeg om arbeidet mitt på de estiske øyene Kihnu og Manija , den fargerike kulturen der og de flotte, gamle kvinnene jeg har vært så heldig å få lov å fotografere.

Seamless Photo er dessverre lagt ned nå, men min ‘Be Inspired Photography Podcast’ finnes fortsatt og den kan du høre her:

 

 

KINA

I mai 2014 ble jeg invitert av Chinese Photographers Magazine til Beijing da bilder fra Kihnu var en del av utstillingen ‘Intangible Cultural Heritage’ i Kinas nasjonale kunstmuseum. Det var stor stas å se hvordan publikumet flokket seg rundt bildene mine, og ikke minst å være hedersgjest på åpningen. Jeg opplevde kineserne som vennlige, positive og hyggelige og Kina står definitivt på listen over reisemål jeg håper å komme tilbake til!

 

SLOVENIA

Under kollektivutstillingen Zoom Norway i Celica Art Gallery som ble holdt Ljubljana i Slovenia i 2010 viste jeg bilder fra et sykehjem i Mexico. Jeg har alltid vært svært opptatt av gamle mennesker og dette muliggjorde nettopp dette prosjektet og disse bildene. Jeg har kalt serien GONE da det er slik jeg opplevde disse menneskene jeg kom litt innpå. GONE from home. GONE from time. GONE from reality. Du kan se serien HER

 

MEXICO

Oaxaca XV exhibition ble avholdt i Centro Fotografico Alvarez Bravo i Oaxaca i Mexico i 2011. Den var kuratert av Mary Ellen Mark, en av vår tids største fotografer og på veggen og i boken fra utstillingen ble også mitt bilde fra sykehjemmet vist. Hver dag kom denne kvinnen til matsalen og hver dag brukte hun gulvet som spisebord. Pent og stille, uten å søle satt hun der. Vendt vekk fra de andre, helt i sin egen verden.