Internasjonalt | Oslo Bærum fotograf | fotoutstillinger, fotokurs, Photoshop
MENU

Internasjonalt

FOTOGRAF ANNE HELENE GJELSTAD

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS OVENFOR SANDVIKA I BÆRUM – KORT VEI TIL OSLO OG ASKER

 

Alien-Skin-Exposure-Anne-Helene-Gjelstad

 

USA – SAMARBEIDE MED ALIEN SKIN

De siste årene har jeg hatt et givende og nært samarbeide med Alien Skin Software som leverer et av markedets beste redigeringsprogram, både som stand-alone og som plug-in til Adobe Photoshop og Lightroom. Exposure X3 er en avansert, rask og non-destruktiv rå-konverter som jeg bruker til tonering av bildene mine. Programmets mange presets er basert på de tradisjonelle, analoge filmene og det har funksjoner for naturtro bokeh, lightleaks, filmkorn, oppskarping, rammer og fine teksturer. Exposure X3 gjør også vakre sort/hvitt konverteringer og programmets fleksibilitet gjør det lett å gi en hel bildeserie akkurat det samme uttrykket.

Alien Skin har lisensiert flere av bildene mine for promotering av Exposure og jeg er beta-tester før nye versjoner lanseres. På bloggen deres ligger en post om arbeidsprosessen min og hvordan jeg jobber med toner og lag i Photoshop. De har også gjort et større intervju med meg og vil du lese dette klikker du HER

Det er morsomt å jobbe så tett med et selskap som Alien Skin Software. Teamet er veldig hyggelige og inspirerende. Bildet her er hentet dra deres nettside for et par år siden, og det er virkelig stor anerkjennelse å bli presentert side om side med verdenskjente Sue Bryce!

Du kan laste ned en gratis prøveversjon av ExposureX4 HER

 

 

ESTLAND

Alle som kjenner meg vet jeg har hatt et veldig nært forhold til Estland gjennom mange år. Jeg kom dit som strikkedesigner i år 2000 og drev mitt eget studio på øya Hiiumaa i 51/2 år. Invitert av Den norske ambassaden debuterte jeg som fotograf i Deco Galerii i Kadriorg i Tallinn i mai 2010. Utstillingen ble vist ytterligere seks steder i Estland før den kom til Oslo og Fotografiens Hus i april 2011.

Mitt viktigste arbeid i Estland – ja, i hele mitt yrkesliv er ‘Big heart, strong hands – a meeting with the older women and culture on Kihnu & Manija islands; Estonia’. Siden 2008 har jeg dokumentert livene til de fantastiske, eldre kvinnene som tradisjonen tro fortsatt lever ‘the old fashion way’ og går i sine fargerike folkedrakter til daglig. Separatutstillingen min ’Big heart, strong hands’ turnerer fortsatt Estland siden åpningen på Kihnu museum påsken 2011 og har så langt vært vist hele 21 steder, bl.a. i nasjonalmuseet i Tartu og i vandrehallen i parlamentet i Tallinn. Du kan lese mer om prosjektet mitt HER

Kihnu-Manija-Estland-Estonia-Big heart strong hands-Anne Helene Gjelstad

 

KINA

I mai 2014 ble jeg invitert av Chinese Photographers Magazine til Beijing da to av bildene mine fra Kihnu var en del av utstillingen ‘Intangible Cultural Heritage’ i Kinas nasjonale kunstmuseum. Det var stor stas å se hvordan publikumet flokket seg rundt bildene mine, og ikke minst å være hedersgjest på åpningen. Jeg opplevde kineserne som vennlige, positive og hyggelige og Kina står definitivt på listen over reisemål jeg før eller siden skal tilbake til!
Kihnu-Manija-Estonia-Beijing-China

 

 

IRLAND

Det irske firmaet Seamless var en internasjonal, anerkjent leverandør av kvalitetsutstyr til oss fotografer. Blant deres presentasjoner av ‘world-class photographers’ finner du også meg. Hvis du vil lese denne presentasjonen klikker du HER

Jeg er også ydmyk og stolt gjest på Seamless sin ‘Be Inspired Photography Podcast’ hvor jeg bl.a. forteller om min vei inn i fotografiet, hvor jeg finner inspirasjon, kamerasettinger, min pasjon for portrettfotografi, det å være et ærlig menneske og ikke minst om Kihnu, kulturen der og de flotte, gamle kvinnene jeg har vært så heldig å få lov å fotografere.

Når jeg redigerer bilder hører jeg ofte på Seamless sine podcasts med mange av vår tids mest anerkjente fotografer. Det er alltid inspirerende å høre andre fotografer snakke om bildene sine, hva som trigger dem og om yrket vårt. Klikk her for å høre min Be Inspired Photography Podcast!
 
 
 
 
 

SLOVENIA

Under kollektivutstillingen Zoom Norway i Celica Art Gallery som ble holdt Ljubljana i Slovenia i 2010 viste jeg bilder fra et sykehjem i Mexico. Jeg har alltid vært svært opptatt av gamle mennesker og dette muliggjorde nettopp dette prosjektet og disse bildene. Jeg har kalt serien GONE da det er slik jeg opplevde disse menneskene jeg kom litt innpå. GONE from home. GONE from time. GONE from reality. Du kan se serien HER