MENU

FOTOKURS BÆRUM – PORTRETTKURS

Som fotograf med glødende interesse for å inspirere og inspireres har jeg nå laget et nytt kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter. For kunne rekke over mest mulig går kurset over tre dager og inkluderer også redigering i Lightroom og Photoshop. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene.

Dette bildet av Christine tok jeg på portrettkurset mitt våren 2014. Det er tatt i skyggen under trærne i skogen på Gjettum Gård. Lyset kommer bakfra og ansiktet er lettet opp med reflektor som også gir refleksjoner og liv i øynene. Originalbildet til venstre er ganske flatt. Christines øyne er i fokus, noe jeg alltid etterstreber. Blikket hennes er stekt og flott. Bildet er tatt med Canon 5D III med ISO 100, lukker 1/1000 og med favorittlinsen 85 mm f1,2 på f1,8 og selvsagt i RAW-format.

Her er litt om prosessen min som vi skal gå gjennom på kurset. Jeg gjør alltid utvelgelse, justeringer og fremkalling i Lightroom 5. Deretter fortsetter jeg redigeringen i Photoshop CC og denne rekkefølgen følger jeg som regel i etterbehandlingen:

1. Redigere bakgrunn og distraksjoner

2. Hudretusj evt. med frequency separation

3. Øyne, hår, liquify på kropp, hud, bakgrunn, hår etc. hvis ønskelig

4. Lyssetting, dodge & burn på grålag

5. Fargejusteringer, noen ganger med actions

6. Oppskarping

7. Konvertering til sort/hvitt

Ta gjerne kontakt på mail ah@annehelenegjelstad.com eller ring meg på 90 82 54 57 du lurer på noe.

Velkommen på kurs!