Photoshopkurs | Oslo Bærum | fotokurs, lær Adobe Photoshop, bilderedigering, bildebehandling, retusj av portrett

Lær å redigere bildene dine Photoshop

GRUNNKURS I PHOTOSHOP FOR FOTOGRAFER I SAMARBEID MED FOTO.NO

OPPSETT – LAG & MASKER – RETUSJ – TONERINGER – SORT/HVITT – ETTERBELYSNING – OPPSKARPING

Oslo-Bærum-Photoshop-kurs

2-DAGERS GRUNNKURS TORSDAG 24. & TIRSDAG 29. OKTOBER 2019

Velkommen til grunnkurs i Adobe Photoshop for fotografer hvor målet er at du som ikke kan noe som helst skal lære å bruke programmet og at du som har litt kunnskaper skal få påfyll, teknikker og inspirasjon til videre utvikling slik at du kan ta bildene dine til et nytt nivå. Jeg deler alle teknikker jeg kan, viser deg hvordan jeg redigerer bildene mine og forteller hvorfor jeg gjør akkurat det jeg gjør. Redigeringen starter i Adobe Lightroom Classic hvor jeg også velger ut bildene mine. Undervisningen foregår på storskjerm og vi jobber på det samme bildet. På Photoshop-kurs hos meg lærer du selvsagt å jobbe non-destruktivt slik at det opprinnelige bildet forblir urørt!

Vi starter fra scratch og setter opp Photoshop så det fungerer optimalt. Vi setter også opp Bridge – et viktig program for oss fotografer. I Photoshop jobber vi i lag. Det innebærer at vi kan viske effekter inn og ut når vi bruker masker. I Photoshop kan vi også legge inn andre bilder, nye bakgrunner og erstatte utbrente himler.

Sammen går vi gjennom lag, masker, verktøy, teknikker og  funksjoner. Vi jobber med clone, heal og patchtool for å fjerne distraksjoner. Og vi jobber med forskjellige typer toneringer, svart/hvitt og bruntoner, etterbelysning og stemning, kontrast, vignettering, blurring og oppskarping og bruk av actions som letter mange av redigeringstrinnene vi gjør på hvert eneste bilde. Alt du lærer kan du selvsagt bruke på alle typer bilder.

 

[before-after]

Oslo-Bærum-fotokurs-Lightroom-Photoshop-Anne-Helene-Gjelstad-3832Oslo-Bærum-fotokurs-Lightroom-Photoshop-Anne-Helene-Gjelstad-3832

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes torsdag 24. og tirsdag 29. oktober kl. 10 – 17 hos foto.no-butikken i Barcode, Dronning Eufemias gate 12 i Oslo. Vi har valgt å dele opp kurset med noen dagers mellomrom slik at du som deltager også får tid til å praktisere hjemme mellom kursdagene – praksis er utrolig viktig for å lære redigering. Kursavgiften er kr 3950 og inkluderer fyldig kompendium på ca 30 sider, Photoshop actions, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Du må ha med egen laptop med Photoshop installert. Undervisningen foregår i Photoshop 2018. Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må sørge for at du kan åpne programmet – vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet, også av denne grunn er engelsk versjon det beste. Jeg anbefaler å abonnere på Adobe fotoplan til kr 117,50 per mnd som gir deg Photoshop, Bridge og Lightroom (både Classic som er den versjonen jeg bruker og CC som er en enklere variant). Du kan også laste ned gratis prøveversjon av Photoshop på www.adobe.no

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Mer om hvordan jeg redigerer bildene mine finner du på bloggen min – klikk HER

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 16. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport og overnatting.

Meld deg på HER

 

Hjertelig velkommen på kurs i Photoshop – jeg deler alt jeg kan med dere!

 

FOTOGRAF ANNE HELENE GJELSTAD

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS OVENFOR SANDVIKA I BÆRUM – KORT VEI TIL OSLO OG ASKER