Photoshopkurs | Oslo Bærum | fotokurs, lær Adobe Photoshop, bilderedigering, bildebehandling, retusj av portrett
MENU

Photoshopkurs

GRUNNKURS I PHOTOSHOP FOR FOTOGRAFER

LAG – MASKER – TONERINGER – ETTERBELYSNING – OPPSKARPING

Velkommen til grunnkurs i Adobe Photoshop for fotografer hvor målet er at du som ikke kan noe som helst skal lære å bruke programmet og at du som har litt kunnskaper skal få påfyll, teknikker og inspirasjon til videre utvikling slik at du kan ta bildene dine til et nytt nivå. Jeg deler alle teknikker jeg kan, viser deg hvordan jeg redigerer bildene mine og forteller hvorfor jeg gjør akkurat det jeg gjør. Redigeringen starter i Adobe Lightroom Classic hvor jeg også velger ut bildene mine. Undervisningen foregår på storskjerm og vi jobber på det samme bildet. På Photoshop-kurs hos meg lærer du selvsagt å jobbe non-destruktivt slik at det opprinnelige bildet forblir urørt.

Vi starter fra scratch og setter opp Photoshop så det fungerer optimalt. Vi setter også opp Bridge – et viktig program for oss fotografer. I Photoshop jobber vi i lag. Det innebærer at vi kan viske effekter inn og ut når vi bruker masker. I Photoshop kan vi også legge inn andre bilder, nye bakgrunner og erstatte utbrente himler.

Sammen går vi gjennom lag, masker, verktøy, teknikker og  funksjoner. Vi jobber med clone, heal og patchtool for å fjerne distraksjoner. Og vi jobber med forskjellige typer toneringer, svart/hvitt og bruntoner, etterbelysning og stemning, kontrast, vignettering, blurring og oppskarping samt bruk av actions som letter mange av redigeringstrinnene vi gjør på hvert eneste bilde. Inkludert i kurset er noen av mine beste Photoshop actions og brushes, og alt du lærer kan du selvsagt bruke til å redigere alle typer bilder.

Oslo-Bærum-fotokurs-Lightroom-Photoshop-Anne-Helene-Gjelstad-3832

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset er i mitt hyggelige studio på Gjettum Gård, Gjettumveien 121C – veibeskrivelse finner du her. Kursavgiften er kr 4750 og inkluderer fyldig kompendium på ca 30 sider, Photoshop actions og brushes samt frukt, kjeks og kaffe/te. Kurset går over 5 torsdagskvelder kl 18 – 22. Det er viktig å bruke tiden i mellom hver gang til å praktisere – praksis er utrolig viktig for å bli god i redigering.

Torsdag 1. oktober
Torsdag 8. oktober
Torsdag 15. oktober
Torsdag 29. oktober
Torsdag 5. november
Torsdag 12. november – backup

 
Du må ha med egen laptop med Adobe Bridge og Photoshop installert. Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må sørge for at du kan åpne programmet – vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet, også av denne grunn er engelsk versjon det beste. Jeg anbefaler å abonnere på Adobe fotoplan til kr 117,50 per mnd som gir deg Photoshop, Bridge og Lightroom (både Classic som er den versjonen jeg bruker og CC som er en enklere variant). Du kan også laste ned gratis prøveversjon av Photoshop på www.adobe.no

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Mer om hvordan jeg redigerer bildene mine finner du på bloggen min. Lurer du på noe? Kontakt meg her

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 8. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport og overnatting.

 

Hjertelig velkommen på kurs i Photoshop – jeg deler alt jeg kan med dere!