MENU

FOTOKURS BÆRUM – ROSE ETTER REGN – LIGHTROOM

Det hadde regnet, lyset var jevnt og litt flatt – akkurat slik jeg liker når jeg fotograferer. Nede ved brygga på hytta er en rosebusk og delvis gjennom et krystall-prisme tok jeg noen bilder. Her er en favoritt jeg har redigert i Adobe Lightroom. Jeg bruker programmet daglig i mitt virke som fotograf. Noe av det jeg liker aller best er at jeg på en enkel måte kan gi bildene mine mange forskjellig stemninger og uttrykk gjennom toneringer. Bildet øverst til venstre er den originale rå-filen, rett fra kamera. Her er redigeringen jeg gjorde før jeg jobbet med de forskjellige toneringene som gav meg så vakre og varierte versjoner av bildet:

  • Fjernet distraksjoner (skarpe highlights og visne flekker på blomsten)
  • Lett noise reduction
  • Skarpet opp bildet med Sharpen Faces preset som leveres med programmet (en preset jeg bruker mye på alle typer bilder)

Anne_Helene_Gjelstad_www.annehelenegjelstad.com_fotograf_Bærum_fotokurs_la deg inspirere_ inspirasjon_012

Denne dunkle sorte-hvite varianten var den første jeg jobbet med, og er nok også min favoritt. Jeg har en dragning mot slike bilder, enten det er portretter, dokumentariske bilder, landskapsbilder eller en enkel rose som her. For å gi det sarte bildet mer punch brukte jeg den forholdsvis nye funksjonen Dehaze som pumpet opp fargene. Jeg la også på en vignett og et lite graderingsfilter før jeg konverterte til sort-hvitt på enkleste måte ved å trykke på bokstaven ‘v’.

Canon 5D mk III, 100 mm macro f2,8 på f5,6, lukker 1/640 og ISO 1250

Ønsker du å ta bildene dine til et nytt nivå og lære bildebehandling på en enkel måte? Jeg tilbyr kurs og privatundervisning i Adobe Lightroom – klikk her for å lese mer på min nettside!