Bilderedigering retusj bildebehandling | Oslo Bærum fotograf | portrett, Photoshop, Lightroom
MENU

Bilderedigering Photoshop Lightroom

FOTOGRAF ANNE HELENE GJELSTAD

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS OVENFOR SANDVIKA I BÆRUM – KORT VEI TIL OSLO OG ASKER

Bilderedigering og retusj i Adobe Photoshop og Lightroom er en viktig del av jobben min som fotograf og noe som kreves for at alle digitale fotografier skal nå sitt fulle potensiale. Å fremstille den enkelte på best mulig måte er noe jeg etterstreber, både når jeg fotograferer og når jeg ferdigstiller med bildene mine. Jeg bearbeider hvert eneste bilde og målet er at bildene ikke skal se retusjerte ut. Jeg redigerer også bakgrunnen der det trengs slik at helheten blir harmonisk. Hvor mye arbeid jeg legger ned avhenger av hvert enkelt bilde og hvordan dette skal brukes. Små bilder til nettbruk krever f.eks. mindre etterbehandling enn store fotografier som skal på en vegg. Her er et eksempel på etterbehandling som er inkludert hos meg. Eventuelt tillegg for tidkrevende retusj avtales på forhånd.

bilderedigering-Photoshop-Lightroom-Oslo-Bærum

Bildet til venstre er det originale, rett fra kamera. Alle har poser under øynene, også babyer. Hvordan vi tar oss ut på bilder avhenger ofte av lysets kvalitet og retning, og her har jeg bare såvidt dempet linjene under øynene hennes. Øynene er noe av det viktigste i portrett og jeg har gitt dem litt ekstra oppskarping, lys og intensitet. Huden hennes er fin og fikk litt enkel retusj, også på skulderen, armen og brystet. Jeg har også jobbet med tonering for en mørkere stemning jeg syns kler bildet, og jeg har jobbet med lys og skygger for å skape litt form og definisjon på ansikt og kropp. Til slutt en litt mørk sort/hvitt konvertering jeg liker godt. Jeg valgte ikke å retusjere vekk skiller etter bikinitoppen da jeg syns disse kler bildet og skaper stemning.

Både kunstneren og fotografen i meg blir fornøyde når resultatet blir bra, og det gjør også mine kunder. Jeg vil derfor ikke kompromisse på kvalitetskravene, overlater ikke retusj-jobben til andre og leverer heller aldri fra meg råfilene til noen. Jeg bruker mye tid på hvert eneste bilde jeg leverer, ofte flere timer. På denne måten blir da også resultatet noe helt annet enn det er rett fra kamera. Jeg yter alltid mitt beste og teller ikke minutter – et bilde er først ferdig når jeg er fornøyd. Det er dette som gir meg glede og ikke minst er det slik det blir flotte bilder!

 

SE PORTRETTGALLERIENE HER