MENU

Kalenderpikene

Da Holmestrand Byteater skulle sette opp Kalenderpikene i november 2012 ble jeg engasjert som fotograf og designer av kalender og annet materiell. Vi ønsket vakre bilder som viser nakenhet uten å være påtrengende eller lumre. Overskuddet av kalendersalget ble kr. 70.000 og gikk uavkortet til pårørendearbeid i Kreftforeningen, Vestfold. Det må man kalle et vellykket prosjekt!

Filmatiseringen av Kalenderpikene – den sanne historien om husmødrene fra Yorkshire som kastet klærne for kreftsaken, gjorde stor suksess da den kom i 2003 og teaterforestillingen spilles fortsatt for fulle hus i Storbritannia. Det begynner så trist: Annies mann er kreftsyk. Venninnene samler seg i et brennende ønske om bidra med midler til kreftsaken, da den vanvittige idéen kommer: Hva med en kalender med bilder av damene mens de utfører huslige sysler – uten klær! Skepsisen er stor, men til slutt stiller de opp alle som en. Resten er historie: Kalenderne blir revet vekk, og suksessen er et faktum. Kvinnene fra Yorkshire opplever sitt livs eventyr og internasjonal berømmelse. Ektemenn og avkom, for ikke å snakke om «bygdedyret», har sine problemer med å takle nakenhet og berømmelse, men må til slutt kapitulere.

Bruk piltastene på tastaturet på PC og sveip på touchskjerm for å bla i galleriet ovenfor for å se de spreke kalenderpikene!