MENU

Kurs portrettfoto

2-DAGERS KURS I PORTRETTFOTOGRAFERING
Lørdag 25. og søndag 26. mai 2024 (kun 1 plass igjen)

Dette er et to-dagers kurs for deg som ønsker å lære å ta bedre portretter, enten du er nybegynner eller har fotografert en del. Kurset holdes i mitt hyggelig studio på Gjettum Gård lørdag kl 9 – 18 og søndag kl 10 – 17. Gårdens vakre omgivelser har mange fine baktepper for portrett. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene!

Vi ser på mange forskjellige typer portretter og hvordan disse er blitt til. Hva forteller bildene og hva ønsker du som fotograf å fortelle? Vi jobber med posering og kommunikasjon, fototeknikk og lyssetting. Og vi går gjennom masse nyttig teori: Hvordan stille inn kamera, hvordan fokusere og valg av linse til forskjellig typer portretter. Vi går også gjennom lagring, bildeformater og arbeidsflyt. Og vi jobber med kreativ fototeknikk for å skape unike bilder rett i kamera.

LØRDAG starter vi dagen med gjennomgang av teknikk og vi ser på bilder deltakerne har tatt tidligere. Dette kan være bilder du er fornøyd med, og bilder du ikke er så fornøyd med slik at vi kan se på potensialet i disse. Undervisningen foregår i plenum på storskjerm i studio. Det er alltid et hyggelig, konstruktivt læremiljø på mine kurs så ingen ting å være redd for. Etter lunch kommer våre to flotte modeller og vi jobber i grupper i forskjellige settinger både inne og ute. Det er viktig å lære se å se lyset! Selv liker jeg aller best å jobbe med naturlig lys, ute i ‘det store studio’. Her jobber vi med refleksskjerm som gir et vakkert lys. Vi jobber også med naturlig lys inne i studio, og her lyssetter vi også med ledlys som illuderer dagslys. Hjemmelekse: Å velge ut 2-3 av de beste bildene for gjennomgang søndag.

SØNDAG går vi gjennom deltagernes beste bilder og ser på evt. forbedringspotensial. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, toneringer, oppskarping og hvordan legge fokuset i bildet m.m. Undervisningen foregår i Lightroom på storskjerm. Jeg viser også eksempler på etterbehandling av bilder i Photoshop og forteller om prosessen min og hva jeg vektlegger for forskjellige typer bilder og oppdrag.

 

KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE VIDEO

kurs portrettfoto oslo bærum

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Du trenger ikke avansert kamera, men kameraet ditt bør ha muligheter for manuelle innstillinger og du må beherske de viktigste funksjonene. Les gjennom brukerhåndboka og ha den med. Du trenger PC til utvelgelse og levering av bilder lørdag kveld, og du trenger ikke å ha med PC på kursdagene. Veibeskrivelse finner du HER

PÅMELDING & KANSELLERING Kursavgiften er kr 4.950 og inkluderer kursmateriell og modeller samt kaffe/te, kjeks og frukt. Maksimumsantall er 8 og din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

REFERANSER fra andre som har vært på kurs hos meg finner du HER

Send din påmelding på e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com. Jeg trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Lurer du på noe? Kontakt meg HER

 

Hjertelig velkommen på mine portrettkurs – jeg deler alt jeg kan med dere!