Fotokurs | Oslo Bærum | Fine Art portrettkurs, kurs, Lightroom, Photoshop

Workshop i Fine Art portrett

FINE ART PORTRETTKURS

STYLING, MAKEUP, LYSSETTING, POSERING, FOTOGRAFERING & REDIGERING

Workshop-Fine-Art-portretr

Ta kontakt for tidspunkt

Jeg viser deg hvordan jeg poserer modeller og velger styling, og jeg viser lyssetting og redigeringsteknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte Fine Art portretter. For meg er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft og jeg er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Photoshop. Trenger du grunnleggende opplæring i Photoshop, ta en titt HER

SØNDAG Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er egentlig et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av mine Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen min frem til de ferdige bildene. Jeg viser hva jeg har gjort, hvilke teknikker jeg har brukt og hva jeg ønsker å uttrykke. Som mange vet er jeg også utdannet klesdesigner med 25 års erfaring i faget før jeg tok ny utdanning til fotograf. For meg faller derfor styling og fargebruk helt naturlig og jeg vil også snakke om hvordan vi kan bruke dette som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte.

Jeg vil vise hvordan vi kan lage våre egne bakgrunner og endre disse i Photoshop, hvordan fotografere teksturer og søke dem opp på nettet. Jeg vil også vise og fortelle om hvordan og hvorfor jeg bruker teksturer i Fine Art portrettene mine.

Etter lunch kommer våre to flotte modeller og den dyktige stylisten Corinne Alice som vil tipse oss om gode produkter og vise hvordan vi legger makeup for foto på modellene på en måte som er lett for oss å gjennomføre selv senere. Vi sørger selvsagt for flott styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir enda mer personlige.

Det er viktig å lære seg hvordan lyset oppfører seg. Selv liker jeg jo aller best å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som jeg intuitivt søker. I våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset ved bruk av ledlys og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av refleksskjerm inngår selvsagt i dette.

Hjemmelekse: Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet.

MANDAG Jeg redigerer et par av mine bilder fra workshopen som begynner med fremkalling av råfiler i Adobe Lightroom Classic og Capture One. Jeg viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Og vi går gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. Blir det tid jobber deltakerne med sine egne bilder de siste timene og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

[before-after]

Fine Art portrettFine Art portrett

Bildene over av flotte Ida er før og etter redigering og viser noen av teknikkene vi vil gå gjennom i Photoshop.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kursavgiften inkluderer innføring i makeup for foto med stylist, to flotte modeller, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions, rabattkoder på redigeringsverktøy, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Undervisningen i redigering foregår på storskjerm og i Photoshop CC 2018, Lightroom Classic CC og Capture One. Du må ha med egen laptop. Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må kunne basis redigering, masker og lag – vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Undervisningen foregår i Photoshop 2018. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Ta gjerne med en portrett-linse som 50 mm, 85 mm og 105 mm om du har og gjerne et fotostativ. Det gir en egen ro og kontroll å bruke stativ til Fine Art portretter og vi trenger heller ikke skru opp ISOen så mye som vi ofte ellers må når vi lyssetter med ledlys.

FLERE FINE ART PORTRETTER  finner du HER og referanser fra andre som har vært på kurs hos meg finner du HER

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 10. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Meld deg på HER

 

Hjertelig velkommen på kurs i fotografering og redigering av Fine Art portretter – jeg deler alt jeg kan med dere!

 

FOTOGRAF ANNE HELENE GJELSTAD

FOTOGRAFERING OG FOTOKURS OVENFOR SANDVIKA I BÆRUM – KORT VEI TIL OSLO OG ASKER