MENU

Fine Art portrettkurs

WORKSHOP I FINE ART PORTRETT

STYLING – LYSSETTING – POSERING – FOTOGRAFERING – REDIGERING
12. – 13. november (kun 2 ledige plasser)

Jeg viser deg hvordan jeg poserer modeller og velger styling, og jeg viser lyssetting og redigeringsteknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte Fine Art portretter. For meg er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft, og jeg er en åpen bok og deler alt. Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Photoshop. Maksimumsantall er kun 6 hvilket gir rom for ekstra god oppfølging av hver enkelt deltaker.

LØRDAG Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av mine Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen min frem til de ferdige bildene. Jeg viser hva jeg har gjort, hvilke teknikker jeg har brukt og hva jeg ønsker å uttrykke. Som mange vet er jeg også utdannet klesdesigner med 25 års erfaring i faget før jeg tok ny utdanning til fotograf. For meg faller derfor styling og fargebruk helt naturlig og jeg vil også snakke om hvordan vi kan bruke dette som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte.

Etter lunch kommer våre to flotte modeller. Jeg sørger selvsagt for fin styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir enda mer personlige.

Det er viktig å lære å se hvordan lyset oppfører seg. Selv liker jeg jo å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som jeg intuitivt søker. I våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset ved bruk av ledlys og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av refleksskjerm inngår selvsagt i dette.

Hjemmelekse: Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet.

SØNDAG Jeg redigerer et par av mine bilder fra workshopen og bruker Lightroom ClassicPhotoshop 2022 og Exposure X7 (gratis prøveperiode 30 dager). Jeg bruker også mine egne actions og teksturer og som deltaker får du også disse. Jeg viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Jeg har også begynt å bruke kunstig intelligens AI til å skape spennende, kreative bakgrunner og vil vise hvordan jeg bruker dette. Og vi går gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. Blir det tid jobber deltakerne med sine egne bilder de siste timene og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

Fine Art portrettFine Art portrett

Bildene over av flotte Ida er før og etter redigering og viser noen av teknikkene vi vil gå gjennom i Photoshop

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes i mitt hyggelig studio på Gjettum Gård lørdag kl 9 – 18 og søndag kl 10 – 17. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene. Kursavgiften er kr 6.450 inkluderer modeller og styling, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions samt frukt, kjeks og kaffe/te hele dagen.

Undervisningen i redigering foregår på storskjerm, og du må ha med egen laptop. Du MÅ ha Photoshop på engelsk og du må kunne basis redigering, masker og lag – vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke alles tid på dette. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Bruk faghandel og få hjelp til å velge i forhold til datamaskinen din. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus.

Ha med portrett-linse som 50 mm eller 85 mm og gjerne et fotostativ. Det gir en egen ro og kontroll å bruke stativ til Fine Art portretter og vi trenger heller ikke skru opp ISOen så mye som vi ofte ellers må når vi lyssetter med ledlys.

FLERE FINE ART PORTRETTER  finner du HER og referanser fra andre som har vært på kurs hos meg finner du HER

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er kun 6 og din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Send din påmelding på e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com. Jeg trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Lurer du på noe? Kontakt meg HER

 

Hjertelig velkommen på kurs i Fine Art portrett – jeg deler alt jeg kan med dere!