MENU

FOTOKURS BÆRUM – PORTRETTKURS APRIL 2016

kommunikasjon – posering – fototeknikk – lyssetting – utvelgelse i Lightroom

Med glødende interesse for portrettfotografering har jeg laget et kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter. For kunne rekke over mest mulig av både teori og praksis går kurset over tre dager og inkluderer også enkel bildebehandling i Lightroom. Kurset er kl 9 – 18 alle dager. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene. Og om været krever det må vi være fleksible, flytte litt oss og på programmet.

FREDAG Vi blir kjent, snakker teori og ser på bilder i plenum. Hva er et portrett og hva det forteller det om personen? Hvilken historie ønsker du som fotograf å fortelle? Vi ser på mange forskjellige typer portretter og hvordan disse er blitt til. Vi ser også på deltagernes egne portretter og ikke minst går vi gjennom nyttig teori: Hvordan stille inn kamera, hvordan fokusere og hvilken linse bør du bruke. Og vi snakker gjerne om kreativ fototeknikk for å skape unike bilder rett i kamera!

LØRDAG Dette er fotodagen og vi har med to modeller og bruker hverandre i forskjellige settinger både inne og ute. Det er viktig å lære se å se lyset! Selv liker jeg aller best å jobbe med naturlig lys, ute i ‘det store studio’. Her jobber vi med enkel lyssetting med reflektor som gir et vakkert lys. Vi jobber også med naturlig lys inne i mitt studio, og her lyssetter vi også med blitz. Hjemmelekse: Å velge ut 3-5 av de beste bildene fra denne dagen for gjennomgang søndag.

SØNDAG Vi ser på deltagernes beste bilder fra lørdagen og ser på beskjæring, komposisjon, etterbehandling og evt. forbedringspotensial. Og vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, retusj, toneringer, oppskarping og hvordan legge fokuset i bildet m.m. Undervisningen foregår i Lightroom 5. Jeg vil også vise eksempler på etterbehandling av bilder i Photoshop og fortelle om prosessen min og hva jeg vektlegger for forskjellige typer oppdrag og typer bilder.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Du trenger ikke avansert speilreflekskamera, men kameraet ditt må ha muligheter for manuelle innstillinger og du må beherske de viktigste funksjonene. Les gjennom brukerhåndboka og ha den med. På søndag må du ha med egen laptop med Lightroom installert. Du må kunne åpne programmet og helst beherske de viktigste funksjonene. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett og vil få med deg mye nyttige kunnskap som jeg håper du vil ha glede av videre og som vil inspirerer deg til videre utvikling.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Undervisningen foregår på storskjerm. Gratis prøveversjoner av programmene kan lastes på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

Kurset passer for deg som er nybegynner så vel som for deg som har fotografert en del. Det holdes i mitt studio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika som med sine vakre omgivelser har mange fine baktepper for portrett. Kursavgiften inkluderer kaffe/te samt kursmateriell og er kr 3950 (skoleelever, studenter og tidligere kursdeltagere kr 3650).

PÅMELDING & KANSELLERING For å holde en workshop trengs minimum 6 deltagere og maksimumsantall er 10. Ved sykdom refunderes kursavgiften. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Lurer du på noe? KONTAKT MEG HER

Hjertelig velkommen på fotokurs i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum – jeg deler alt jeg kan med dere!