MENU

Fotokurs Oslo Bærum – lær Photoshop

KURS I ADOBE PHOTOSHOP FOR FOTOGRAFER

OPPSETT & BRIDGE – LAG & MASKER – RETUSJ – TONERING – SORT/HVITT – ETTERBELYSNING – OPPSKARPING
SØNDAG 4. & SØNDAG 18. MARS 2018

På oppfordring har jeg nå laget et helt nytt kurs i Photoshop. Målet er at du som ikke kan noe som helst skal lære å bruke programmet og at du som har litt kunnskaper skal få påfyll, teknikker og inspirasjon til videre utvikling slik at du kan ta bildene dine til et nytt nivå. Jeg deler alle teknikker jeg kan, viser deg hvordan jeg redigerer bildene mine og forteller hvorfor jeg gjør akkurat det jeg gjør.

Vi starter fra scratch og setter opp Photoshop så det fungerer optimalt. Vi setter også opp Bridge – et viktig program for oss fotografer. Undervisningen foregår på storskjerm og vi jobber på samme bildet. Med utgangspunkt i portrett går vi gjennom lag, masker, verktøy og funksjoner. Alt du lærer kan du selvsagt bruke på alle typer bilder.

På Photoshopkurset mitt lærer du selvsagt å jobber non-destruktivt slik at det opprinnelige bildet forblir urørt. Vi går gjennom mange forskjellige teknikker og redigerer øyne, hår og hud og vi redigerer klær og bakgrunner som ofte neglisjeres. Her er forming med liquify og warp teknikker det er fint å kunne, og som må brukes riktig og forsiktig. Det er viktig å lære å se alle detaljer i et bilde og vi jobber med clone, heal og patchtool for å fjerne distraksjoner og ‘strayhairs’. Og vi skaper dimensjoner og skulpturer bakgrunner, plagg og ansikt med dodge og burn på en naturlig måte. Vi går også gjennom Frequency Separation som er en fantastisk teknikk og til mer enn hudretusj.

Vi jobber med forskjellige typer toneringer, svart/hvitt og bruntoner, etterbelysning og stemning, kontrast, vignettering, blurring og oppskarping og vi lager actions som letter redigeringstrinnene vi gjør på hvert eneste bilde og gjør at vi jobber systematisk og raskere.

I Photoshop jobber vi i lag. Det innebærer at vi kan viske effekter inn og ut når vi bruker masker. Vi kan også legge inn andre bilder, nye bakgrunner og erstatte utbrente eller kjedelige himler. Og vi kan legge på teksturer og slik skape maleriske Fine Art-portretter.

Kurset går over to søndager med 14 dager i mellom, dette for å gi den enkelte tid til å praktisere i mellom. For kontinuerlig praksis og øving  er essensielt når det gjelder Photoshop!­

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kursavgiften er kr 3950 og inkluderer kaffe/te og fyldig kursmateriell. Kurset er kl. 9 – 18 og holdes i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård, Gjettumveien 121 C (ovenfor Sandvika). Veibeskrivelse HER

Du må ha med egen laptop med Photoshop installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Undervisningen foregår på storskjerm og i Photoshop 2017. Gratis prøveversjon kan lastes på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet, men også en del ikke så bra så vær OBS!

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 8. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport.

Send din påmelding på e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com. Jeg trenger også din postadresse for å kunne registrere deg.

Lurer du på noe? KONTAKT MEG HER

Hjertelig velkommen på fotokurs i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum – jeg deler alt jeg kan med dere!