MENU

KURS I LIGHTROOM 5. april 2014

Lightroom er et fantastisk program med mange muligheter og finesser og du tar raskt og enkelt bildene dine til et høyere nivå uten å måtte lære deg Photoshop som er et adskillig mer krevende program. Lightroom er også en suveren rå-konverterer for deg som jobber videre med bildene dine i Photoshop. Selv bruker jeg daglig begge programmene i mitt arbeide som fotograf.

I Lightroom holder du lett oversikt over alle bildene dine i biblioteket. På kurset går vi gjennom fremkalling og redigering, eksportering, bildeshow med musikk og produksjon av de fineste fotobøker direkte linket til www.blurb.com. Vi går også gjennom formater, publisering på nett og sikker arkivering av bilder. Sikker arkivering er svært viktig i en tid med teknikk i rask endring.

Det blir stadig mer vanlig å retusjere portretter og i Lightroom 5 er dette mulig. Vi gjør dette sammen, på det samme bildet og med fokus på et naturlig resultat. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, toneringer, oppskarping hvordan legge fokuset i bildet m.m.

Lightroom har mange innebygde presets og jeg har samlet en del fine, gratis presets som dere får i forkant av kurset. Vi vil også gå gjennom hvordan vi lager våre egne presets, også for hud-retusj.

Bildet nedenfor tok tok jeg på Sterling Castle i Skottland i høst. Det var her Maria Stuart (Mary Queen of Scots) levde sine første år. Originalbildet er øverst til venstre. Etter en grunnkorrigering rettet jeg opp perspektivet, noe som er veldig enkelt i Lightroom. Deretter laget jeg virtuelle kopier som jeg ga forskjellige toneringer og uttrykk. Også dette går vi gjennom på kurset.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kurset holdes kl. 9 til 17 i mitt studio på Gjettum Gård, Gjettumveien 11 (ovenfor Sandvika). Kursavgift kr 1650 inkluderer kaffe/te samt kursmateriell (skoleelever og studenter kr 1350).

Du må ha med egen laptop med Lightroom installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke tid på dette. Får du ikke dette til er det bedre du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Undervisningen foregår på storskjerm og i Lightroom 5. Gratis prøveversjon kan lastes på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

PÅMELDING & KANSELLERING For å holde en workshop trengs minimum 6 deltagere og maksimumsantall er 12. Hvis det ikke er nok påmeldte vil workshopen flyttes til et annet tidspunkt eller avlyses. Ved avlysning refunderes kursavgiften. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift.

Bildene mine finner du på www.annehelenegjelstad.com For mer informasjon og spørsmål ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til ah@annehelenegjelstad.com

Velkommen til noen arbeidsomme og lærerike timer – jeg gleder meg og håper å se deg på kurs!