MENU

FOTOGRAF BÆRUM – PORTRETTKURS HØSTEN 2013

I september holdt jeg portrettkurs for dedikerte deltagere i mitt studio på Gjettum Gård. Jeg liker godt holde kurs her. Studioet mitt er romslig, har god takhøyde og takvinduene gir en jevn, fin og flatterende belysning. Vi startet med å fotografere min datter Victoria i tyll og perler. Min bakgrunn som klesdesigner gjør jo at liker jeg å gjøre modellene mine vakre og pynt har jeg nok av i boder og på loft. Jeg har et supergodt Canon 5D mk III kamera og med Rolls Roycen av linser Canon 85mm f1,2 kan jeg fotografere på åpen blender og legge skarpheten der jeg ønsker – som regel på modellens øye – og få drømmerisk uskarphet på resten. Og det jeg ikke fanger i kamera tar jeg videre i etterbehandlingen som starter i Lightroom, fortsetter i Photoshop og gjerne avsluttes i Lightroom når jeg eksporterer og vannmerker bildene mine for publisering på nettet som her.

 

Gjettum gård har en vakker beliggenhet, med gamle epletrær, stabbur og jorder. Jeg kjenner jo godt området, vet hvordan lyset arter seg og gårdens beliggenhet danner det perfekte bakteppet for vakre utebilder. Og alle som kjenner meg vet jo at jeg aller helst fotograferer ute når været og lysforholdene tillater dette. En stor takk til Karl Erik som stilte sporty opp som modell på eget intiativ.

Flere bilder kommer i neste bloggpost hvor jeg inviterer til nytt portrettkurs som blir 25. – 27. april. Velkommen til meg på kurs!