MENU

Photoshopkurs for fotografer – Oslo Bærum

KURS I PHOTOSHOP FOR FOTOGRAFER

OPPSETT – LAG & MASKER – RETUSJ – TONERINGER – SORT/HVITT – ETTERBELYSNING – OPPSKARPING

Jeg tilbyr igjen kurs i Adobe Photoshop for fotografer, og har nå delt dette opp i to trinn. Målet er at du som ikke kan noe som helst skal lære å bruke programmet og at du som har litt kunnskaper skal få påfyll, teknikker og inspirasjon til videre utvikling slik at du kan ta bildene dine til et nytt nivå. Jeg deler alle teknikker jeg kan, viser deg hvordan jeg redigerer bildene mine og forteller hvorfor jeg gjør akkurat det jeg gjør. Redigeringen starter i Adobe Lightroom Classic hvor jeg også velger ut bildene mine. Undervisningen foregår på storskjerm og vi jobber på det samme bildet. På Photoshopkurs hos meg lærer du selvsagt å jobber non-destruktivt slik at det opprinnelige bildet forblir urørt!

PHOTOSHOPKURS TRINN I  –  27. & 28. OKTOBER 2018
Vi starter fra scratch og setter opp Photoshop så det fungerer optimalt. Vi setter også opp Bridge – et viktig program for oss fotografer. I Photoshop jobber vi i lag. Det innebærer at vi kan viske effekter inn og ut når vi bruker masker. Vi kan også legge inn andre bilder, nye bakgrunner og erstatte utbrente eller kjedelige himler. Med utgangspunkt i portrett går vi gjennom lag, masker, verktøy, teknikker og  funksjoner. Alt du lærer kan du selvsagt bruke på alle typer bilder.

PHOTOSHOPKURS TRINN II  –  17. & 18. NOVEMBER 2018
Forutsetningen for å ta viderekommende kurs i Photoshop er at du kan programmets viktigste funksjoner som lag, masker og verktøy. Det er viktig å lære å se alle detaljer i et bilde og på dette kurset viser jeg deg hvordan jeg redigerer bildene mine fra A til Å. Vi jobber med clone, heal og patchtool for å fjerne distraksjoner og ‘strayhairs’. Og vi skaper dimensjoner og skulpturer bakgrunner, plagg og ansikt med dodge og burn på en naturlig måte. Vi går også gjennom Frequency Separation som er supert til mer enn hudretusj.

Vi går gjennom mange forskjellige teknikker og redigerer øyne, hår og hud og vi redigerer klær og bakgrunner som ofte neglisjeres. Her er forming med liquify og warp teknikker det er fint å kunne, og som må brukes riktig og forsiktig. Vi jobber med forskjellige typer toneringer, svart/hvitt og bruntoner, etterbelysning og stemning, kontrast, vignettering, blurring og oppskarping og vi lager actions som letter redigeringstrinnene vi gjør på hvert eneste bilde.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER Kursavgiften per modul er kr 2950 og inkluderer kaffe/te og fyldig kursmateriell. Melder du deg på begge moduler samtidig er prisen kr 5450.

Kurset er kl. 10 – 17 alle dager, og holdes i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård, Gjettumveien 121 C (ovenfor Sandvika). Veibeskrivelse finner du HER

Du må ha med egen laptop med Photoshop installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Undervisningen foregår på storskjerm og i Photoshop 2018. Gratis prøveversjon kan lastes ned på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

PÅMELDING & KANSELLERING Maksimumsantall er 8. Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport og overnatting.

Send din påmelding på e-post til meg på ah@annehelenegjelstad.com. Jeg trenger også din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Lurer du på noe? KONTAKT MEG HER

Hjertelig velkommen på fotokurs i mitt hyggelige fotostudio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum – jeg deler alt jeg kan med dere!