MENU

Fotokurs Oslo Bærum i portrett og redigering

Jeg brenner for de ærlige, direkte og vakre portrettene og disse bildene av flotte Annette er eksempler på dette. Etterbehandlingen starter alltid i Adobe Lightroom Classic CC hvor jeg gjør så mye jeg kan med rå-filen min før jeg eksporterer bildet som en PSD-fil i høyeste oppløsning som jeg åpner i Adobe Photoshop CC. Her gjør jeg hudretusj, fjerner eventuelle distraksjoner og jobber med dodge og burn for å skape dimensjoner og etterbelyse. Til slutt skarper jeg bildet opp. På bilder som dette som ikke til bruk i reklame er det viktig å beholde hudstruktur og normale skygger under øynene.

Toneringene er en viktig del av redigering og gir bildene stemning og karakter. Til dette bruker jeg de forskjellige justeringslagene i Photoshop som Curves, Levels, Color Balance, Hue/Saturation og Selective Color. Og ikke minst åpner jeg bildet mitt i Alien Skin Exposure med de mange, vakre film-baserte presets, lightleaks, bokeh og teksturer og legger på et lag eller flere, da gjerne med lav opacity. Exposure har alltid vært en viktig del av redigeringen min og de siste årene har jeg hatt et givende og nært samarbeide med Alien Skin Software. Dette er en stor anerkjennelse!

Ønsker du å lære å ta bedre portretter og å lære å redigere disse? Å dele med andre er noe av det fineste jeg vet, og på mine kurs deler jeg alt jeg kan med deltakerne. Jeg holder jevnlig portrettkurs, kurs i Fine Art portrett, Lightroom Classic og i Photoshop – både i samarbeide med Interfoto på Skøyen i Oslo og i mitt hyggelige fotostudio på idylliske Gjettum Gård ovenfor Sandvika i Bærum. Og jeg tilbyr privatundervisning for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom og Photoshop. Undervisningen tilpasses ditt nivå, enten du er en privatperson eller dere kommer fra en bedrift.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med meg HER