MENU

Portrettkurs og kreative teknikker

Alle fortjener å bli fremstilt på best mulig måte og som portrettfotograf søker jeg å få frem det indre og ta bilder som betyr noe, både for dem som blir avbildet og for dem som betrakter. Og det er med stor og entusiastisk glede jeg deler alle mine kunnskaper når jeg holder kurs og tilbyr privatundervisning i portrettfoto og redigering i Adobe Lightroom Classic og Adobe Photoshop!

Dette bildet er tatt på et av portrettkursene jeg holdt i høst. Jeg ønsket å vise hvordan man ved hjelp av et glass-skår kan skape et helt unikt uttrykk på bildene. Emrik sitter på stabburstrappa utenfor studio hvor det er et vakkert lys store deler av dagen, og jeg fanget refleksjonene fra bladene på treet som står rett ved. Originalbildet er en rå-fil er tatt med Nikon D5 og Nikkor 105 mm f1,4 @ f2, 1/1000 sek og ISO 1000. Komposisjonen er ikke særlig bra, noe jeg visste da jeg tok bildet. Men det måtte bli slik for å få til refleksjonene slik jeg ønsket. Det er også eksponert for hudtonene hvilket gjør stabburets dør og vegger svært mørke. Uttrykket til Emrik og refleksjonene liker jeg veldig godt og det er mange vakre toner i treverket som jeg ville hente frem og forsterke i redigeringen.

Målet mitt er å lære noe nytt hver eneste dag og jeg liker utfordringer i Photoshop! Det ferdige bildet ser du under i to varianter. Jeg begynner alltid redigeringen i Lightroom og jobber med bildet så langt jeg kommer her. Så eksporterer jeg bildet som en PSD-fil og forsetter redigeringen i Photoshop. For å forme genser og kropp har jeg brukt Liquify og Warp, jeg har speilvendt deler av genseren og klonet litt av refleksjonene. Jeg har også flyttet Emrik høyere opp i bildet og strukket den nedre delen av bildet. Huden har fått en enkel redigering, øyene mer liv og til slutt har jeg skapet opp bildet.

Til sist har jeg jobbet med toneringene i bildet. Jeg bruker som regel Alien Skin Exposure 3X til dette, og legger sjelden filtret på med 100% opacity. Jeg masker også ofte deler av flitret vekk slik jeg som regel gjør med de fleste justeringslagene mine. Her har jeg valgt følgende presets med ca 50% opacity og maske: Glamour Shot – Moderate (+ Saturation) og Blue and Yellow.

Alien Skin leverer noen av markedets beste redigeringsprogrammer til oss fotografer og de siste årene har jeg jobbet tett med dem. De har lisensiert flere av mine bilder og jeg er betatester av Exposure for dem når de jobber med utviklingen av programmet.

Ønsker du å lære å ta bedre portretter og å lære å redigere disse i Lightroom og Photoshop? Her finner du kursoversikten min. Du kan også sende mail eller slå på tråden om du lurer på noe og min kontaktinformasjon finner du HER