MENU

PORTRETTKURS 25. – 27. APRIL 2014

Som fotograf med glødende interesse for faget og da spesielt portrettfotografering har jeg nå laget et nytt kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter. For kunne rekke over mest mulig av både teori og praksis går kurset over tre dager og inkluderer også gjennomgang av enkel og effektfull etterbehandling i Lightroom og Photoshop. Vi starter fredag etter lunsj og avslutter søndag ettermiddag. Dette blir intensivt så ikke regn med å få gjort så mye annet disse dagene. Bildene du ser her tok jeg på portrettkurset jeg holdt høsten 2013.

Det nederste bildet er originalbildet. Det var bra rett fra kamera og har derfor fått enkel bildebehandling: Lett retusj, vignett, litt tonering og riktig oppskarping. Noen ganger er det ikke mer som skal til og jeg lærer deg hvordan og hva du skal vektlegge. Kamera Canon 5D mk III, linse Canon 85mm på f1,2.

HELGENS PROGRAM

FREDAG kl 13 – 18 Dette er dagen for å bli kjent, snakke teori og se på bilder i plenum. Hva er et portrett og hva det forteller det om personen? Hvilken historie ønsker du som fotograf å fortelle? Vi ser på mange forskjellige typer portretter og hvordan disse er blitt til. Vi ser også på deltagernes egne portretter og ikke minst går vi gjennom nyttig teori: Hvordan stille inn kamera, hvordan fokusere og hvilken linse bør du bruke.

LØRDAG kl 9 – 18 Det er viktig å lære se ‘å se lyset’ og selv liker jeg aller best å jobbe med naturlig lys, ute i ‘store studio’. Vi jobber med enkel lyssetting med blitz og reflektor, har med en modell og bruker hverandre i forskjellige settinger både inne og ute. Hjemmelekse er å velge ut 3-5 av de beste bildene fra denne dagen for gjennomgang søndag.

SØNDAG kl 9 – 18 Det blir stadig mer vanlig å retusjere portretter og dette gjør vi sammen, på det samme bildet og med fokus på et naturlig resultat. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, toneringer, oppskarping og hvordan legge fokuset i bildet m.m. Vi ser også på deltagernes beste bilder fra lørdag og ser på beskjæring, komposisjon, etterbehandling og evt. forbedringspotensial. Undervisningen foregår i Lightroom 5 og Photoshop CS6/CC og er grunnleggende så andre versjoner av programmene inkl. Elements også fungerer .

Dette bildet tok jeg inne i mitt dagslysstudio mot hvit bakgrunn. Taklyset gir jevnt, fint og flatterende lys og blikk-kontakt er ikke nødvendig for å ta et vakkert portrett. Originalbildet er nederst og slik bildet var tatt var en riktig beskjæring essensielt. Jeg startet etterbehandlingen med å finne rett utsnitt. Videre ble bildet retusjert – jeg jobbet både med hår, lepper og hud, tonering og oppskarping. Kamera Canon 5D mk III, linse Canon 85mm på f1,2.

Det nederste bildet er originalbildet og for å trekke blikket inn mot modellen startet jeg med å retusjere bakgrunnen. Venstre side av hodet var også litt utbrent, noe som ofte kan skje i motlys, så da satt jeg inn en detalj fra en annen eksponering der. Videre fikk bildet litt mer retusj, en vignett og riktig oppskarping før det ble konvertert til svart/hvitt. Kamera Canon 5D mk III, linse Canon 85mm på f1,2.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER 

Du trenger ikke avansert speilreflekskamera, men kameraet ditt må ha muligheter for manuelle innstillinger og du må beherske de viktigste funksjonene. Les gjennom brukerhåndboka og ha den med. På søndag må du ha med egen laptop med Lightroom og Photoshop installert installert. Du må kunne åpne programmene og helst beherske de viktigste funksjonene da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke tid på dette. Får du ikke dette til er det bedre du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett og vil få med deg mye nyttige kunnskap som jeg håper du vil ha glede av videre og som vil inspirerer deg til videre utvikling.

Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Undervisningen foregår på storskjerm. Gratis prøveversjoner av programmene kan lastes på www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

Kurset holdes i mitt studio på Gjettum Gård ovenfor Sandvika som med sine vakre omgivelser har mange fine motiver vi kan fotografere. Kursavgiften inkluderer kaffe/te samt kursmateriell og er kr 3450 (skoleelever og studenter kr 2950).

Kurset passer for deg som er nybegynner så vel som for deg som har fotografert en del.

For å holde en workshop trengs minimum 6 deltagere og maksimumsantall er 12. Hvis det ikke er nok påmeldte vil workshopen flyttes til et annet tidspunkt eller avlyses. Ved avlysning refunderes kursavgiften. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport. Din påmelding er bindende . Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift.

Bildene mine finner du på min hjemmeside www.annehelenegjelstad.com

For mer informasjon og spørsmål ring meg gjerne på 90 82 54 57 eller send en e-post til  ah@annehelenegjelstad.com

Velkommen til noen arbeidsomme og lærerike dager – jeg gleder meg og håper å se deg på kurs!

 

PS! I bloggposten under finner du en samling favorittbilder av mine dyktige modeller Victoria og Karl Erik fra forrige portrettkurs – tusen takk begge to for kjempeinnsats!