MENU

Fotokurs og redigering av Fine Art portrett

Dette bildet av flotte Ida Kristine er fra mitt Fine Art portrettkurs som jeg holdt i samarbeid med Interfoto høsten 2018. Med på kurset var også Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth som sørget for at vi fikk det aller beste lyset samt den dyktige stylisten Corinne Alice som lærte oss å legge makeup for foto på en enkel måte og som reduserer etterarbeidet.

Bildet er tatt i studio med led-lys som illuderer naturlig lys som for meg er det aller fineste lyset. Led-lyset er konstant så jeg ser akkurat hva jeg fotograferer. Og jeg kan bruke stor blenderåpning og gjennom dette skape de myke, maleriske portrettene jeg liker så godt. Bildet er tatt med Nikon D5 og Nikkor 24-70 mm f2,8 linse på 65 mm og f3.2, ISO 640 og 1/125 sek. Bakgrunnen en enkel pop-up bakgrunn med litt struktur.

Jeg begynte redigeringen i Adobe Lightroom Classic før jeg åpnet bildet i Adobe Photoshop. For en bedre komposisjon rettet jeg opp og croppet bildet litt. Jeg retusjerte hud, hår, blomster og påkledning og brukte Liquify and Warp for å forme det draperte stoffet som utgjør påkledningen hennes. For å forsterke det maleriske la jeg på forskjellige teksturer og effekter på bakgrunnen.

Photoshopfilen min består av mange justeringslag. Huden har jeg redigert med Frequecy Separation og Dodge & Burn, og jeg jobbet for å få frem lys og glød i øynene hennes. Jeg har brukt Curves, Hue/Saturation, Color Balance, Photo Filter, Black & White, Gradient Map, Selective Color samt flere Color Fill lag. Jeg har også jobbet med toneringer i Exposure X4 fra Alien Skin slik jeg pleier med Fine Art portrettene mine.

Til sist måtte jeg teste ut forskjellige fargevarianter av bildet. Akkurat dette er noe av det mest spennende i hele redigeringsprosessen!

Ved siden av fotografering og redigering er det å dele kunnskapen min med andre noe av det beste jeg vet. Her er en oversikt over vårens kurs – bli med om du kan og har lyst!

Photoshop grunnkurs torsdag 7. og tirsdag 12. mars hos Interfoto på Skøyen

Fine Art portrettkurs søndag 17. – mandag 18. mars hos Interfoto på Skøyen

Portrettkurs lørdag 27. – søndag 28. april i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Portrettkurs lørdag 11. – søndag 12. mai i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Jeg tilbyr også privatundervisning for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom og Photoshop.  Privatundervisningen tilpasses behov og nivå, enten dere kommer fra en bedrift eller du kommer alene eller med en venn eller flere.