MENU

Redigering av Fine Art portrett i Photoshop

Dette bildet av nydelige Jacqueline er en favoritt fra et portrettkurs jeg holdt for foto-lærlingene i høst. Bildet er tatt med naturlig lys inne i mitt studio med Nikon D850 og Nikkor 105 mm f1,4 linse på f1,8, ISO 320 og 1/500 sek. Jeg har en enkel pop-up bakgrunn med litt struktur som jeg liker å bruke, og da jeg fotograferte med stor blenderåpning ble bakgrunnen på bildet myk og fin. Bakgrunnen har et stativ så den er lett å plassere, noe som gjør at  jeg lett får det vakre dagslyset som jeg aller helst vil ha og som jeg liker så utrolig godt.

Jeg har valgt dette bildet på grunn av Jacquelines tilstedeværelse. Hun ser rett på meg og jeg har en helt spesiell kontakt med henne. Jeg begynte redigeringen i Adobe Lightroom Classic før jeg åpnet bildet i Adobe Photoshop. For en bedre komposisjon la jeg på litt bakgrunn på toppen av bildet da jeg syns det er viktig med nok rom over hodet hennes. Jeg fjernet den lille delen av armen som stakk så vidt opp over bildets nederkant og da brukte jeg Transform – Warp på delen av bildet jeg skulle endre.

Bakgrunnen var helt OK slik den var, men jeg bestemte meg ganske raskt for å legge på noen teksturer på denne da jeg ønsket å gi bildet et helt eget uttrykk gjennom en Fine Art redigering. Etter litt frem og tilbake med forskjellige teksturer valgte jeg å sette inn en dramatisk himmel i stedet, noe som ga bildet akkurat det uttrykket som jeg ønsket.

Jacqueline har merker i pannen etter vannkopper og jeg snakket med henne på forhånd om disse. Når noe er permanent er det viktig å snakke om redigeringen med den det gjelder. Jacqueline lot dette være opp til meg, og jeg hadde tenkt å la merkene være slik de er eller dempe dem forsiktig. Etter hvert som jeg jobbet med bildet og la på forskjellige justeringslag ble merkene mer og mer synlige. Dette har med lys, skygge og toneringer å gjøre og jeg endte til slutt opp med å fjerne dem da de ellers tok for mye oppmerksomhet.

Photoshopfilen min består av mange justeringslag. Jeg har brukt Curves, Hue/Saturation, Color Balance, Photo Filter, Black & White, Gradient Map, Selective Color og flere Color Fill lag. Huden har jeg redigert med Frequecy Separation og Dodge & Burn. Jeg har selvsagt også jobbet for å få frem lys og glød i øynene hennes og til sist har jeg skarpet opp bildet.

Noe av det finest jeg vet er å dele kunnskapen min med andre og jeg tilbyr derfor kurs og privatundervisning innen redigering og portrettfotografering. Her er vårens kurs – bli med da vel!

Photoshop grunnkurs torsdag 7. og tirsdag 12. mars hos Interfoto på Skøyen

Fine Art portrettkurs søndag 17. – mandag 18. mars hos Interfoto på Skøyen

Portrettkurs lørdag 27. – søndag 28. april i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Portrettkurs lørdag 11. – søndag 12. mai i mitt studio på Gjettum Gård i Bærum

Jeg tilbyr også privatundervisning for enkeltpersoner og små grupper i fotografering, Lightroom og Photoshop.  Privatundervisningen tilpasses behov og nivå, enten dere kommer fra en bedrift eller du kommer alene eller med en venn eller flere.