MENU

Fine Art portrettkurs – Keiseren & Soldaten

I november holdt jeg kurs i Fine Art portrett i samarbeid med Interfoto her i Oslo. Vi startet kurset med påfyll og inspirasjon, og jeg gikk gjennom noen av mine Fine Art portretter og arbeidsprosessen min frem til de ferdige bildene. Etter lunch kom våre to flotte modeller Emrik og Ida Kristine og den dyktige stylisten Corinne Alice som viste oss hvordan vi legger makeup for foto på modellene på en måte som er lett for oss å gjennomføre selv senere. Hun tipset oss også om gode produkter, produkter som nå selvsagt også er på plass i mitt fotostudio.

Vi hadde også med oss Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth under fotograferingen og han sørget for at vi fikk det aller beste lyset – dette på en enkel måte med både ledlamper og studiolys som replikerte det naturlige, jevne, vakre lyset som gir en egen feeling i bildene og som jeg intuitivt søker.

Deltakernes hjemmelekse var å velge ut to bilder fra dagens fotografering og disse gikk jeg gjennom i plenum neste morgen. Vi så på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som burde fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og hvordan vi kan bruke toneringer og teksturer for å skape unike, kunsteriske bilder. Jeg redigerte også et par bilder fra workshopen og viste teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, teksturer, oppskarping m.m.

Bildene av Emrik Vatndal har jeg kalt Keiseren og Soldaten. Emrik er spennende å jobbe med – som profesjonell skuespiller har han mange uttrykk på lager og går lett inn i forskjellige roller. Corinne hadde med en vakker kimono i silke og jeg min fars uniform fra luftforsvaret fra rett etter krigen. Redigering i Photoshop med bl.a. toneringer og teksturer i mange lag gav meg uttrykkene jeg ønsket på bildene.

Kurset i Fine Art portrett ble svært vellykket og nytt kurs blir søndag 17. og mandag 18. mars 2019. For mer informasjon og påmelding, klikk HER