MENU

Kurs i Lightroom – redigering av landskap

Jeg har så lenge jeg kan huske følt meg knyttet til Skottland og vært dratt mot det fantastiske landskapet, folket og kulturen. Målet med redigeringen var å gjenskape og forsterke stemningen fra det skotske høylandet slik jeg opplevde den og slik jeg erindrer den.

Adobe Lightroom Classic CC er et fantastisk program til redigering av landskaper, toner og toneringer og dette på en enkel måte. Som du ser har rå-filen min rikelig med detaljer selv om deler nesten ser utbrent ut. Her har jeg hovedsakelig jobbet med contrasts, highlights, shadows, whites, blacks, clarity, vibrance og saturation samt noen HSL-justeringer. Jeg syns resultatet ble så fint at jeg også lagde en ny preset som jeg kan bruke på andre bilder og denne har jeg selvfølgelig kalt Scotland.

Bildet er tatt med Canon 5D mk III, 24-70mm f2.8 på 24 mm og f2.8, ISO 800 og 1/640 sek

I samarbeid med Interfoto holder jeg to-dagers kurs i Adobe Lightroom Classic CC. Her deler jeg alt jeg kan om programmet og viser hvordan jeg redigerer forskjellige typer bilder. Vil du lese mer om dette, klikk HER