Lightroom kurs | redigering av portrett

foto-kurs-Lightroom

Som mange vet liker jeg det naturlige lyset aller best – det gir så flott stemning og feeling i bildene syns jeg. Men det naturlige lyset kan også være flatt og litt dødt, særlig på tampen av dagen som her. Jeg fotograferer alltid i rå-format og mitt Nikon D5 er eksepsjonelt bra på høy ISO så her hadde jeg mye å jobbe med selv om bildet rett fra kamera er heller tamt og dødt.

Redigeringen i Adobe Lightroom Classic tok meg bare noen små minutter. Jeg jobbet med contrast, shadows, whites og blacks. Og jeg la på en veldig forsiktig noise reduction som ikke ødela detaljene i bildet, noe noise reduction lett kan gjøre om det brukes på feil måte. Jeg la også på en kantoppskarping.

Tonene i bildet endret jeg i HSL-panelet og for å få frem himmelen slik jeg ønsket brukte jeg en gradient med range-mask slik at jeg kun jobbet med blåfargen.

Bildet er tatt Nikon D5, Nikkor 105 mm f1.4 på f2.8, ISO 2000 og 1/1000 sek

I samarbeid med Interfoto holder jeg to-dagers kurs i Adobe Lightroom Classic CC. Her deler jeg alt jeg kan om programmet og viser hvordan jeg redigerer forskjellige typer bilder. Vil du lese mer om dette, klikk HER

 

Del på Facebook|Tweet post|Send til en venn|83,101,110,100,32,109,101,103,32,101,110,32,101,45,109,97,105,108liam-e ne gem dneS