MENU

Redigering av sort/hvitt i Lightroom

MITT MØTE MED LEGENDARISKE MARY ELLEN MARK

Jeg bruker Adobe Lightroom Classic daglig i mitt virke som fotograf. Noe av det jeg liker aller best er at jeg på en enkel måte kan gi bildene mange forskjellig stemninger og uttrykk gjennom toneringer og på denne måten uttrykke akkurat det jeg vil med de enkelte bildene og seriene mine. Det er også svært enkelt å lage flotte, klassiske sort-hvite bilder i Lightroom og her er et eksempel på dette.

Bildet tok jeg for noen år siden på et sykehjem under en workshop i Mexico med Mary Ellen Mark, en av vår tids største fotografer. Mary Ellen sa ’You are responsible for everything in the frame’ og det har jeg tatt med meg. Jeg har også vært så heldig å få jobbe i studioet hennes i New York City en periode. Møtet med Mary Ellen Mark ble et vendepunkt og prosjektet mitt om de gamle, estiske kvinnene ’Big heart, strong hands’ hadde ikke blitt det samme uten dette. For dette er jeg er dypt takknemlig!

Bildet her er dokumentariske og derfor redigert etter presse-standard. Det betyr at jeg kun har jobbet med lys og skygge i tillegg til konvertering til sort-hvitt. Flere bilder fra serien som jeg har kalt GONE kan du se her.

Ønsker du å ta bildene dine til et nytt nivå og lære bildebehandling på en enkel måte? Jeg tilbyr kurs og privatundervisning i Adobe Lightroom Classic – klikk her for å lese mer på min nettside!

fotokurs-Photoshop-Lightroom-Oslo-Bærumfotokurs-Photoshop-Lightroom-Oslo-Bærum