MENU

Fotokurs i portrett & Lightroom høsten 2022

Nå er det lenge siden jeg har skrevet på bloggen, og ikke minst er det altfor lenge siden jeg har delt noen før- og etterbilder. Jeg vet det er mange som meg selv som synes det både er lærerikt og inspirerende å se slike transformasjoner. Så her kommer noen bilder og noen tanker om disse, samt litt informasjon om høstens kurs i portrettfoto, Fine Art portrett og Lightroom Classic. Som mange vet er redigeringsprosessen noe av det jeg liker aller best. Jeg blir rett og slett aldri lei, og jo mer jeg jobber og lærer, jo mer åpner mulighetene seg. Programmene utvikler seg nå i rekordfart ved hjelp av kunstig intelligens AI og dette er en utrolig spennende verden hvor jeg tenker det er lurt å holde tunga rett i munnen og samtidig utnytte de kreative mulighetene dette gir oss!

PORTRETTKURS 10. – 11. SEPTEMBER

Med fokus på kommunikasjon, teknikk, lyssetting og etterbehandling av bilder er dette et lærerikt og inspirerende kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter.  På lørdagen har vi med to flotte modeller og vi jobber i grupper i forskjellige settinger både inne og ute. På søndagen går vi gjennom deltagernes beste bilder og ser på evt. forbedringspotensial. Jeg viser også eksempler på etterbehandling av mine bilder, forteller om prosessen min og hva jeg vektlegger for forskjellige typer bilder og oppdrag. Bildet under av flotte Ella er fra mitt portrettkurs nå i mai. Toneringen og endringen av de gule blomstene har jeg gjort i Lightroom og er noe av det vi vil gå gjennom på kurset. Videre har bildet fått Fine Art redigering og dermed et eget, kunstnerisk preg. En spennende måte å jobbe på!

Les mer om portrettkurset mitt her 

 

LIGHTROOMKURS SØNDAG 23. OKTOBER

Adobe Lightroom Classic er et fantastisk program med mange funksjoner. Vi går gjennom oppsett, moduler, verktøy samt tips og triks i redigering som gir deg kunnskap og inspirasjon til å ta bildene dine til et nytt nivå. Inkludert er filene vi jobber med, mine favoritt-presets og et fyldig kompendium på ca 25 sider med alt vi går gjennom og litt til, slik at du lettere kan jobbe videre selv. Bildet under er fra vakre Skottland og det er utrolig hvordan vi kan endre stemning, lys og årstid om vi ønsker og dette på en enkel måte i Lightroom Classic!

Les mer om Lightroomkurset mitt her

 

KURS I FINE ART PORTRETT 12. – 13. NOVEMBER

Et Fine Art portrett er et stemningsfullt portrett hvor det kunstneriske uttrykket og fotografens perfeksjon spiller en vesentlig rolle. Bildet skapes gjennom to prosesser. Først fotograferingen og deretter den kunstneriske redigeringen. Jeg viser deg hvordan jeg poserer modeller og velger styling, og jeg viser lyssetting og forskjellige redigeringsteknikker i Adobe Photoshop. I det siste har jeg også utforsket AI; kunstig intelligens og vil vise dette. Bildet under av David tok jeg på mitt portrettkurs nå i mai, og da jeg ønsket å spille på hans skotske aner valgte jeg å sette inn et bilde jeg tok av The Old Man of Storr på Isle of Sky som bakgrunn. Og i dette er det kunstneriske uttrykket og stemningen er det viktigste.

Les mer om kurset mitt i Fine Art portrett her